Harrison Ford želi petog ‘Indianu Jonesa’

Piše: Nikolina Demark

Čini se da se filmski svijet zaželio Harrisona Forda. Potvrđen mu je angažman u novim Plaćenicima, šuška se da se vraća u Star Wars: Episode 7 i Blade Runner 2, a sad je sve izglednije da će se još jednom pojaviti i kao Indiana Jones.

Eh. U zadnje vrijeme imam osjećaj da pišem vijesti samo o rimejkovima i nastavcima franšiza kojima je istekao rok trajanja. Kad je Indiana Jones u pitanju, čak imamo i dokaz da zadiranje u svetu trilogiju nije bilo dobra ideja; još uvijek pokušavam zaboraviti onaj nesretni pokušaj oživljavanja Indyjevog mita iz 2008. (Pokušaj koji je, usput budi rečeno, zaradio preko 800 milijuna dolara. Nostalgija se dobro prodaje.) Iako smo bili sigurni da se fijasko više neće ponoviti jer je Ford u međuvremenu pregazio sedmo desetljeće, stari macan se ne da u penziju i čini se prilično oduševljen idejom da se otisne na još jednu avanturicu.

Nedavno je izjavio da je i više nego zagrijan za reprizu uloge i da mu godine nisu značajna smetnja – nije možda vitalan k’o nekad, ali Indiana Jones se ionako temelji na snazi karaktera, ne na akcijskim scenama. (Mhm, op.a.) Bitno je da se radi o hrabrom, inteligentnom liku koji uvijek nadilazi sve zapreke. Da srežemo patetiku, bitno je da Indy i dalje ima kičmu, a to Ford može izvesti i u 71. godini. Čisto za usporedbu, kad se Sean Connery prvi put pojavio na filmu kao Indyjev stari, imao je 59 godina. Ford ga, dakle, sasvim pristojno šije.

Eto, što reći. Previše se riječi troši na raspravu o razini Fordove fizičke forme i sposobnosti da se i dalje kači sa zlim lovcima na blago. Mene više zanima zašto ljudi malo više ne laju o tome da je Indiana Jones 5 film koji ne bi trebao biti snimljen. Već su se previše igrali s jednim od najdražih kultnih likova našeg djetinjstva. Ne želimo da sad još i Harrison Ford pogine na snimanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.