Hanks i Spielberg udružuju se za priču o Hladnom ratu

Piše: Tena Strahinec

hanks-and-spielberg

Čini se da se poznati filmaš Steven Spielberg prikačio za novi projekt nakon prvotnih glasina oko njegovog rada na sci-fi akcijskom trileru Robocalypse, zatim na povijesnoj drami Montezuma o aztečkom vladaru kojeg je s trona zbacio španjolski osvajač Hernán Cortés, a otpao je i njegov angažman oko režiranja filma American Sniper. No, čini se da je u igri treći projekt.

Moguće je da će se Spielberg uključiti u rad na film o Hladnom ratu koji još nema naslov, no ima glavnog glumca – Toma Hanksa. Scenarij je napisao Matt Charman prema istinitoj priči o odvjetniku Jamesu Donovanu kojeg je poslala CIA u SSSR za vrijeme Hladnog rata kako bi dogovorio predaju pilota aviona U-2. Radi se o incidentu iz 1960. godine kad je u letu iznad sovjetske Rusije srušen američki špijunski avion, a njegov je pilot Gary Powers pao u ruke u filmovima uvijek prijateljski nastrojenih Rusa.

Hanks već ima staž u tematici vezanoj uz Hladni rat (Rat Charlieja Wilsona), a ako se njihova suradnja ostvari to će biti već četvrti put da Spielberg i Hanks zajedno rade na filmu (Spašavanje vojnika Ryana, Terminal i Uhvati me ako možeš). Udružili su snage i na povijesnoj mini-seriji iz 2001. pod nazivom Band of Brothers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.