‘Halimin put’ hrvatski kandidat za Oscara

Piše: Sven Mikulec

4

Halimin put Arsena Antona Ostojića otputovat će put Los Angelesa kao hrvatski kandidat za nagradu Oscar u kategoriji stranog filma, odlučilo je danas Hrvatsko društvo filmskih djelatnika.

U užem razmatranju još su bili Sonja i bik Vlatke Vorkapić, Obrana i zaštita Bobe Jelčića, Svećenikova djeca Vinka Brešana i Zagonetni dječak Dražena Žarkovića, a tajnim glasovanjem sedamnaestero članova Društva za Ostojićev se film odlučilo već u prvom krugu, s natpolovičnih devet glasova.

Pred Akademijine oči, dakle, šaljemo jednu tešku drametinu s Almom Pricom i Olgom Pakalović u glavnim ulogama. Ostojićev film još uvijek nismo stigli pogledati, ali treba zabilježiti kako je dosad osvojio 14 nagrada na raznoraznim međunarodnim festivalima, dok će u sljedećih par mjeseci sudjelovati u službenim programima još petnaest inozemnih festivala.

Nominacije će Akademija objaviti 16. siječnja, a dodjela Oscara, po vodstvom Ellen DeGeneres, održat će se 2. ožujka.

2 komentara za “‘Halimin put’ hrvatski kandidat za Oscara

 • Tompa says:

  Jebo ja opet neke teške drametine i takva ina sranja…nije ni čudo da su nam filmovi u kurcu jer snimamo samo teške srcedrapajuće debilane…

 • žika says:

  1. konkurencija je bila zalosna izuzev obrane i zastite
  2. nije mi jasno kako je moguce slati film koji je toliko star i vise bi pasao proslim oskarima
  3. film je dobar, prica je dobra iako po meni fali neka crta koja bi ga digla jos jednu stepenicu ali ne mogu jos odgonetnuti koja, mozda da je malo duzi jer mi je kraj pomalo brz
  sve u svemu nije los izbor gledajuci trenutnu ponudu

Leave a Reply

Your email address will not be published.