`Hail Caesar´ idući film braće Coen

Piše: Iva Bucić

burn-after-reading

Zaboravite sve što ste čuli o novom filmu najslavnije holivudske filmaške braće, jer Hail Caesar neće biti ni nalik planiranome.

Iako se na filmu počelo raditi prije deset godina, Joel i Ethan Coen obznanili su da se u središtu radnje neće naći grupa kazališnih glumaca koji u 1920-ima pripremaju predstavu o antičkom Rimu,  već nešto pomalo drugačije.

Radnja komedije, smještena u ’50-e godine, pratit će privatnog detektiva Eddieja Mannixa, kojeg bi filmski studio unajmio ne bi li se zaštitio imidž glumaca sprječavanjem širenja bilo kakvih skandaloznih priča.  U to su vrijeme ljudi poput Mannixa štitili glumce od svih prijetnji, bilo da je riječ o napornim novinarima, ucjenjivačima, stalkerima ili o nečemu četvrtome. Lik je djelomično utemeljen na Fredu Otashu, koji je 50-ih prisluškivao slavne i bogate za Confidential Magazine.

Nije poznato je li George Clooney, kojeg se već neko vrijeme vezalo uz Hail Caesar, preživio ovakvu naglu promjenu planova, no pretpostavlja se da će utjeloviti glavnog lika.

Leave a Reply

Your email address will not be published.