Guy Ritchie planira snimiti serijal filmova o kralju Arthuru

Piše: Tena Strahinec

guy-ritchie

Guy Ritchie, redatelj koji stoji iza filmova Zdrpi i briši (izv. Snatch), oba Sherlocka Holmesa koja su pokrenula sherlockmaniju diljem svijeta, RocknRolle te Lopova, ubojice i dvije nabijene puške (izv. Lock, Stock and Two Smoking Barrels) odlučio se baciti na projekt o kralju Arthuru i snimiti filmsku sagu koja će se sastojati od šest filmova.

Za legendu o kralju Arthuru timing nikad nije loš jer može skupiti veliku bazu fanova i stvoriti temelje za velik projekt poput Gospodara prstenova ili Harryja Pottera. Kralj Arthur i njegovi vitezovi dobar su filmski materijal koji trenutno skuplja prašinu i čeka da dođu na red da se i njihova priča ispriča kako spada.

Scenarist Joby Harold (Awake) napisao je scenarij za prvi film, a spremni da produciraju su Akiva Goldsman (Ja sam legenda, Paranormalno) i Ritchiejev partner Lionel Wingram. Ritchie je uspio oživjeti legendu britanskog najpoznatijeg i najdražeg detektiva vrativši ga u život u velikom stilu, a ono što nas, vjerujem, sve zanima je – u kakvom će stilu stići Ritchiejev lik legendarnog kralja Arthura?

Leave a Reply

Your email address will not be published.