Guinness predstavio rekordera po ukupnoj zaradi u karijeri

Piše: Filip Jakovljević

Zahvaljujući hitovima poput trilogije The Pirates of The Caribbean, Charlie and the Chocolate Factory, Alice in Wonderland, Sweeney Todd i ostalih, Johnny Depp je postao jedna od najvećih zvijezda Hollywooda, što znači da je vrlo dobro plaćen, a li ne i najbolje.

A kako vam zvuče Inception, Titanic, The Departed, to mora da je Leonardo Dicaprio, jedan od trenutno najtraženijih glumaca današnjice… Opet krivo. Nisu to ni već legendarna imena poput Toma Hanksa, Julia Roberts, Brada Pitta ili Toma Cruisea.

Prema Guinnessovoj knjizi rekorda karijera koja je donijela najveću zaradu jednom glumcu, upravo je ona Samuela L. Jacksona. Iznenađeni? Glumac koji je imao puno zapaženih uloga tijekom karijere, ali većina je ipak bila sporedna. Ali kad se pogledaju brojke onda i ne treba biti toliko iznenađen. 62-godišnji Jackson u karijeri je snimio preko 100 filmova, a pojavljivao se u velikim hitovima poput Star Wars prequela, gotovo svim Marvelovim adaptacijama, te Pulp Fictionu, Jurassic Parku, Die Hard 3… a sve je počelo ulogom u filmu Jungle Fever Spikea Leeja, koja mu je bila prva zapaženija uloga.

Danas njegova ukupna zarada iz svih filmova iznosi 7,42 milijarde američkih dolara. Nije loše za majstora sporednih uloga, ali ne može svako reći nešto poput „I have had it with this motherf***ing snakes on this motherf***ing plane“, a da taj citat, unatoč kvaliteti filma iz kojeg dolazi, postane klasik…

Leave a Reply

Your email address will not be published.