Guillermo o ‘Justice League Dark’

Piše: tonymelo

justice-league-dark

Guillermo del Toro nije stranac kada su u pitanju filmske ekranizacije stripova. Režirao je filmove poput Blade II i oba nastavka Hellboyja, a već duže vrijeme ima planove pridružiti se studiju Warner Bros. u kreiranju DC univerzuma. Filmska adaptacija stripa Justice League Dark već duže vrijeme je na čekanju, no rad na projektu teče iznimno sporo.

Poznati redatelj nedavno je otkrio da piše scenariji za Justice League Dark i da čeka trenutak kada će određeni scenarist (nije poznato na koga je mislio) imati slobodnog vremena baciti oko na njegov scenarij. Na filmskome festivalu u Rimu, jedna novinarka ga je zaskočila s pitanjem vezanim uz ovu temu, na što je on izjavio da Warner Bros. zahtjeva da film bude uklopljen u postojeći DC univerzum koji je nastao s prvim Man of Steel filmom. Pitanje je hoće li studio imati hrabrosti riskirati s adaptacijom stripa nepoznatog široj publici kao što je Justice League Dark, kada na lageru ima likove poput The Flasha i Wonder Woman koji također čekaju svoju filmsku verziju.

Prvi broj stripa Justice Leagu Dark izašao je relativno nedavno (2011.), a radnja prati likove poput Swamp Thing, John Constantine, Black Orchid, Deadman, Frankensein creature i Madam Xanadu. Ono što je zajedničko svim ovim likovima jest to da posjeduju mračne magične moći i mistične sposobnosti (džabe im sve to kad nisu ni do koljena Dr. Strangeu) koje im omogućuju da se bore protiv mističnih prijetnji koje su izvan nadležnosti i sposobnosti originalne Justice League.

Kratki intervju s Guillermom del Torom možete pogledati ispod.

Leave a Reply

Your email address will not be published.