Guillermo Del Toro pretvara knjigu “The Strain” u seriju za FX

Piše: Deni Zgonjanin

Scenarist/redatelj/producent Guillermo Del Toro postigao je dogovor s televizijskom kućom FX, oko snimanja pilot epizode serije The Strain. Ovo je prvi put u povijesti FX-a da je netko uspio dobiti ugovor za pilot epizodu serije samo na temelju pitcha, bez izrađenog scenarija. A to je simpatičnom debeljku uspjelo zato jer će seriju bazirati na svojoj knjizi, tj. trilogiji – The Strain. To valjda podrazumijeva da zna o čemu govori te da je scenarij samo pitanje vremena, a ne kvalitete.

U pisanju istog će mu pomoći Chuck Hogan (Prince of Thieves), koji mu je pomogao i u pisanju knjige. On mu je također savjetovao da prvo napiše knjigu, a zatim proba snimiti TV seriju prema ideji, nakon što je Del Toro prvotno htio ideju odmah staviti na male ekrane. Del Toro tvrdi da ne planira rastezati seriju ukoliko ju publika prihvati, već je odmah zacrtao 3 do 5 sezona uvrh glave. A što se tiče izbora redatelja, Del Toro želi odraditi režiju cijele serije sam, ukoliko mu zacrtani filmski projekti to dopuste.

Što se tiče radnje serije, koja će vjerojatno najviše utjecati na gledanost :), ona se vrti oko tajanstvenog aviona koji sleti na aerodrom i stane, nakon čega agent Centra za kontrolu bolesti dobiva poziv da istraži što se dogodilo. Nakon što uđe u avion, otrkije da su svi putnici mrtvi i da nema nikakvih očitih razloga smrti. Tijela se odvoze u mrtvačnice diljem grada, iz kojih tajanstveno nestanu tokom noći. A onda počinje borba za preživljavanje i spas grada od tajanstvene zaraze koja pretvara zaražene u vampire…

Leave a Reply

Your email address will not be published.