Guillermo del Toro najavljuje potpuno drugačiji `Pacific Rim´

Piše: Iva Bucić

Film Independent At LACMA Presents Special Screening Of "Pacific Rim"

Guillermo del Toro punom parom radi na nastavku prošlogodišnjeg Pacific Rima, a otkrio je da nije ruke digao ni od adaptacije novele ‘At the Mountains of Madness’ H.P. Lovecrafta.

Pacific Rim 2 od kino dvorana dijele tri godine, a del Toro je nabrijaniji no ikad. Trenutno sa Zakom Pennom (X-Men: The Last Stand) i Travisom Beachamom (Pacific Rim) piše scenarij kojim je, dalo bi se naslutiti, vraški zadovoljan.

Većina će se uloga reprizirati – vraćaju se Raleigh (Charlie Hunnam), Mako (Rinko Kikuchi) i Newt (Charlie Day), ali del Toro najavljuje nove snage u glumačkim redovima. I dalje se drži iste politike, pa želi postići maksimalnu raznolikost na svim fontama, kako po pitanju kulture i nacionalnost, tako i po pitanju spol. Najavljuje, ipak, da će se ovaj nastavak sasvim razlikovati od prethodnog.

”Došli smo (scenaristi) na jako, jako zanimljivu ideju. Ne želim spoilati, ali mislim da će se na kraju drugog filma, gledatelji složiti sa mnom da se prvi i drugi dio mogu promatrati sasvim odvojeno. Vrlo se razlikuje jedan od drugog, ali nadam se da će publici donijeti jednako veliku radost” – rekao je u razgovoru za The Wall Street Journal. Radnja filma kronološki će prethoditi prvom dijelu.

Što se adaptacije Lovecraftove novele tiče, del Toro je otkrio da, ne samo da od nje nije odustao, nego se svim silama trudi smisliti kako očuvati PG-13 rejting. Jedna od potencijalno problematičnih scena je ljudska autopsija koju obavljaju izvanzemaljci. Plan mu je napraviti maksimalno zastrašujući film s nešto manje zastrašujućom grafikom. Del Toro se nada da će se stvari pokrenuti jer ovo je film kojeg, kako kaže, definitivno želi snimiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.