Guillermo Del Toro mora preraditi „Pacific Rim“?

Piše: Vanja

Na koji će način tragedija u Japanu utjecati na „Pacific Rim“. Guillermo del Toro i njegov film o napadu izvanzemaljaca, koji uključuje i pojavu ogromnog čudovišta s morskog dna…koje napada… Japan? Pa može li više slučajnosti, koje su sve, samo ne to? „Pacific Rim“ ne bi stigao u kina prije 2013 (a čudovišta bi napala … pa 2012!), no rumour has it da će i manje od dvije godine nakon stvarne katastrofe tema biti…presvježa da bi tema obrađivala Japan. Navodno će Guillermo Del Toro prebaciti dešavanje radnje na neki drugi prostor. Rastužila nas je vijest o „At the Mountain of Madness“, a ova bila tek nakratko utješila.

Warner Bros“ su ne samo zatražili od Del Tora da izmijeni scenarij u potpunosti (čudovišta napadaju negdje drugo, ne po Japanu, dakle…) nego da praktično napravi reboot „Godzille“, što po mnogima nije ni dobra ni moralna ideja (osim za one u „Warneru“, koji valjda brinu najviše o prihodu). Guillermo ni ne pomišlja na snimanje „Godzilla“-like filma, no Warnerovci znaju biti uporni.

Anyway, i Zemlji izlazećeg sunca je trebalo 10 godina nakon atomskog užasa da snime „Godzillu“… Ljudi ionako nisu imao neku sretnu (bližu) prošlost kad su u pitanju katastrofe, pa je upitno kako će se cijela ova priča odraziti i na kompletnu kinematografiju Japana, ne samo Del Toroa ili  najnoviji projekt Clinta EastwoodaHereafter“.

Zvuči dosta tmurno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.