Guilded Angelina

Piše: Vanja

Holivudski producenti nagradiše jučer (13.12.2012) Anđu posebnom nagradom “Stanley Kramer”, koja je osmišljena kao nagrada filmskim producentima čiji rad “baca značajno svjetlo na društvene probleme na pristupačan i inspirativan način”. I tako je “U zemlji krvi i meda” dobio svoju posebnu nagradu za prikazivanje društvenih prilika … o kojima svijet ništa ne zna.

In the Land of Blood and Honey” je zbilja izuzetan film koji prikazuje složenu ljubavnu priču (a zar ih ima drugačijih, pitam se?) smještenu u vrijeme terora bosanskog rata, a koja se osobito tiče žena” (koje su se, btw, pristojno bunile protiv snimanja filma). No, upravo to izjaviše predsjedavajući dodjele “Stanley Kramer”  nagrade za producente, Hawk Koch i Mark Gordon. (Nisu to sad baš neki anonimusi, jel’?)

O filmu ne treba dodatno (raz)glabati, no impozantno je kako se uspio (ili je to uspjela Angelina) nametnuti unatoč svim kontradikcijama koje ga okružuju od početka. Ili su iste tek booster? (Angelina se nedavno na nekoj IMDB-ovoj listi pojavila među 10 najinteligentnijih faca u današnjem filmskom svijetu, nešto tako … nemam link, sorry, po sjećanju). Jer, znamo već, jadna je Angelina morala snimiti većinu filma u Mađarskoj jer su se žene iz BiH bunile. No, kako piše “Reuters”, privatno prikazivanje u BiH prošloga tjedna (tu su hvalospjevi i oni drugi) uz konačni prikaz i zvaničnog filmskog postera, dočekano je s iznimnim oduševljenjem i to od strane njegovih najljućih protivnika.

Po primitku “PGA” nagrade, Jolie je s ko-producentima izjavila kako je cijela ekipa počašćena nagradom koju su prije njih dobila ostvarenja poput “Hotel Rwanda” ili “An Inconvenient TruthAla Gorea.

Ma ljudi, nemojte mi još reći da će dobiti Oskara. Za bilo što. A možda je film fakat ono dobar do daske? Gas, gas?

Ja moram …

4 komentara za “Guilded Angelina

 • Jelena Djurdjic says:

  + nominacija za Golden Globe, best foreign movie

 • Sven Mikulec says:

  Pročitah negdje da Angie odbija jesti, jer afrička djeca nemaju hrane.

  Spomenuo bih samo da afrička djeca nemaju ni odjeće, pa šta ne hoda gola malo? Licemjerka 😀

  Ovome se čak malo i veselim. Da vidim what all the fuss is about.

 • Jelena Djurdjic says:

  i to teška 😀

  mada osobno ne vjerujem da je tako nešto lupila

  film će biti gledljiv, sve preko toga pojest ću sebi jezik

 • vanja says:

  ali će uspjeti. i globe i ovo i ono. ne ulažem jezik čak i u ono što “osjetim” da će biti a znam otprilike, ne može mi prodavati “m” za “b” o nečem što znam

  branila sam je do prije godinu dana, zdušno sam je branila. ali ovo mi je malo pretjerano.

Leave a Reply

Your email address will not be published.