`Guardians of the Galaxy´ dominirao kinima

Piše: Tena Strahinec

guardians-of-the-galaxy-groot-rocket-2

Iako najpoznatiji glumci u filmu glume CGI stvorenje koje izgleda poput drva (Vin Diesel u ulozi Groota) i CGI rakuna (Bradley Cooper u ulozi Rocketa) te usprkos tome da je film većinu gledatelja upoznao s novim likovima i njihovim nepoznatim pričama, Marvelov uspješni sci-fi film Čuvari galaksije (izv. Guardians of the Galaxy) uspio je skupiti najveću zaradu u američkim kinima ove godine.

Prije nego je prikazivanje u kinima uopće počelo, sigurni Marvelovci su na Comic-Conu već najavili snimanje nastavka – Čuvari galaksije 2 (izv. Guardians of the Galaxy 2). Tako su Čuvari premašili Captaina Americu: Ratnika zime i pokazali se kao popularniji film. Kroz par tjedana očekuje se zarada od cca 300mil. dolara na području Amerike, čime će biti jedini film kojem je to ove godine uspjelo.

Ili, kako je to tvorac Čuvara James Gunn sročio: „Volim vjerovati da je takva situacija jer nas nije bilo briga. Vi nama niste brojevi. Zaslužujete gledati nešto u što mi, kreatori, vjerujemo, a ne ono čime tražimo uspješnu premijeru u kinima. Volim svoje likove, stalo mi je do kvalitete filma, a Marvel je bio dovoljno kul da nam dopusti neke rizike. Nadam se da je to lekcija Hollywoodu: da ćemo vidjeti još puno sličnih spektakala u koje njihovi tvorci zapravo vjeruju i riskiraju, a ne samo hrpu superherojskih filmova koji pokušavaju biti smiješni.“

Leave a Reply

Your email address will not be published.