Grumpy Cat dobiva svoj film!

Piše: Tena Strahinec

Najpoznatija namrgođena maca, poznatija kao Grumpy Cat, glumit će u filmu koji će biti obiteljske tematike, a glavnu ulogu igra upravo Grumpy Cat (ili pravim imenom: Tardar Sauce). Producent Todd Garner o filmu kaže: „Sve je počelo sa slikom mačke, ali rijetko neka slika izazove takvu komediju. Mislimo da možemo izgraditi veliki obiteljski humoristični film oko njenog lika.“

Grumpy Cat je poznata po svom namrgođenom izrazu lica, zbog čega je postala svjetski popularna, a njen se meme raširio diljem interneta brzinom svjetlosti. Specifičan izraz lica objašnjava njena vlasnica kao posljedicu mačjeg patuljastog rasta. Grumpy Cat ima brojne povlastice na kojima joj mnoge mačke (a i ljudi) zavide: dosad je letjela prvim razredom, ima svog asistenta za četkanje te pije samo flaširanu vodu. Osvojila je BuzzFeedovu nagradu za najbolji meme godine, a na Facebooku ima više od 935.000 likeova. Grumpy Cat ima i svoju stranicu na internetu, račune na Facebooku i Twitteru, kao i kanal na neizostavnom YouTubeu. Nedavno je snimila reklamu za Friskies i dokumentarac čija je premijera bila krajem travnja ove godine na Tribeca Film Festivalu. S njenim likom prodaju se šalice i majice, a raspravlja se i o objavljivanju njene knjige krajem ove godine.

U zadnje vrijeme motivacija za scenarije holivudskih filmova ne nedostaje (po meni ih je i previše) – prirodne nepogode, teroristički napadi, a sad nam stiže i Grumpy Cat.

Što vi mislite, može li ova mačka konkurirati Garfieldu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.