Grace of Monaco prve fotke

Piše: Katarina Tokić

Izašle su prve slike sa snimanja filma Grace of Monaco koji ćemo po najavama  moći gledati u 2014. godini.

Grace Kelly, američku glumicu i muzu Hitchcocka, a ipak više poznatu kao princezu Monaca, će glumiti Nicole Kidman dok će supruga princa Rainiera III glumiti Tim Roth. Pojaviti će se i Frank Langella, Paz Vega, Milo Ventimiglia, Parker Posey i drugi. Režije se prihvatio francuski redatelj Olivier Dahan, kojem biografski filmovi nisu strani budući da je režirao la La vie en rose.

Radnja filma se odvija 1962. godine tokom sukoba Francuske i Monaka u vezi poreznih zakona, a film prati događaje u privatnom životu Grace i njenu intervenciju u spomenuti sukob.

Filmom o Grace njena djeca, princ Albert i princeze Stephanie i Caroline, nisu oduševljena. Tvrde da se temelji na krivim činjenicama i da je priča zapravo izmišljena. Redatelja Oliviera to ne zanima puno. Najavio je da je on umjetnik, a ne povjesničar i da će se njegov film usmjeriti na karakter glavnog lika.

Već sad se spominje da je ovo karta za Nicole na putu prema idućim Oscarima…

Jedan komentar za “Grace of Monaco prve fotke

  • Danijel.82 says:

    “Plastična” Nicole mi nikako ne pristaje u ulozi sofisticirane Grace, bar kad je u pitanju fizički izgled. Bolje bi bilo da je režiser Dahan angažovao Diane Kruger :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.