‘GoT’ u 4. sezoni vraća Neila Marshalla na prijestolje

Piše: Ana Kundid

Još uvijek se nisu smirile strasti izazvane šokantnom završnicom 3. sezone, a fanovi serije Game Of Thrones ponovno imaju razloga za zadovoljstvo. Neil Marshall (Dog Soldiers, The Descent), redatelj koji je već  osvojio publiku jednom epizodom istoimene serije, mogao bi se ponovno naći  u ulozi kreativca – i to u finalnoj epizodi 4. sezone. Za razliku od prethodnog, Neil će ovoga puta uživati veće privilegije utoliko što će imati više vremena za odabir lokacije snimanja, a navodno se već i nećka između Irske i Londona.

Unutar zadnjih nekoliko godina, Neil Marshalla povezujemo s brojnim projektima, od najavljenog filma The Last Voyage of Demeter, do TV serije Black Snails. Iako je Neil standardno  preokupiran mnogobrojnim obvezama, sigurni smo da će ga ova obnovljena suradnja razveseliti , pa čak i dodatno motivirati.

Epizoda Black Water ostala je jedna od ponajboljih HBO-ovih adaptacija knjiga Georgea R.R. Martina, tako da od Marshalla želimo očekivati, u najmanju ruku, ponavljanje prošlog uspjeha.

Snimanje epizode najavljeno je za kraj 2013. godine. S obzirom na neočekivane obrate kojima smo svjedočili, nisam sigurna želite li se upuštati u predviđanje budućih scenarija. Svakako, oni koji se strpe, bit će i spašeni.

4 komentara za “‘GoT’ u 4. sezoni vraća Neila Marshalla na prijestolje

 • Vedrana Vlainić says:

  tko god je birao sliku fakat zna stavit soli na ranu… :(

 • Sven Mikulec says:

  guilty as charged!

 • Jelena says:

  simpatičan primer šta serija uradi od knjige – lik koji je realno opisan periferno, nije imao ni svoje poglavlje ni priču i bio priličan zicer i unapred osuđen na žrtvovanje (uzme li se u obzir martinov stil, gde su svi sitting ducks) u seriji jer je faktički postavljen kao pokretač radnje i jer je lip dobija skroz drugačiju konotaciju i nadrasta knjigu lagano. dok s druge strane neke likove koje u knjizi ne možeš da ne voliš (deneris, sersei) su tako iritantne glumice pokupile da ne možeš da se vežeš nego samo pizdiš na onog ko im dade ulogu

 • Vedrana Vlainić says:

  dobro je, nisam jedina kojoj je dany iritantna u seriji… 😀 (cersei čak i ne. nije mi čak problem kako ju lana glumi, više to što je nerazrađena i prikazana samo kao ultimate negativka bez neke dubine).

  a robb mi je od početka bio među najdražim likovima (u knjizi. to što su mu dali lijepog glumca i napravili ga punoljetnim je samo bonus zbog kojeg se više ne osjećam pedofilski dok čitam sočne aSoIaF fanfictione…). bez obzira što nikad nije stigao postati pov character.

Leave a Reply

Your email address will not be published.