GoT, Killing ili The Good Wife?

Piše: Jelena Djurdjic

Konačno je došao i taj prvi dan četvrtog mjeseca, i dok su mnogi lupali glavu sa Kosoricom, Coppolom i patuljcima, producenti se nisu šalili i premijere dugonajavljivanih drugih sezona Game of Thrones i The Killinga su nas friške sačekale, što po stanovima, ako nas čitate preko oceana, što po magnetima, ako ste naši, domaći, najmiliji. U međuvremenu jedno od najprijatnijih ovosezonskih serijskih izdanja, The Good Wife, ulazi u svoje finale. Utisci, komentari?

The Killing je imao (očekivano) loše otvaranje sezone, sa padom gledanosti za skoro trećinu u odnosu na sam početak, ili skoro duplo manji broj gledaoca ako je reper najgledanija epizoda. Kritika je vrlo zadovoljna ponuđenim, ali fanovi izgleda ne zaboravljaju glupavi kraj koji im je serviran za kraj prve sezone. Hoće li ljubav nanovo buknuti kako se priča opet zahukta, i misterija (kako je najavljeno) razriješi krajem druge sezone, vidjet ćemo.

Taj problem Game of Thrones nema, jer ga svi ne dišući čekaju. Početak sezone standardno postavlja zilion pitanja, ako ste čitali knjige nije možda toliko napeto, ako niste uživate ko zna koliko. Čak dvije izvrsne scene (Cersei-Beelish posebno), novi kraljevi, ubojstva silne djece, podsjećanje na mnoge sjajne castinge i neke očajne (Sansa i Deenerys), ipak konvencionalna režija, Dubrovnik (čini mi se) za 50-ak minuta više nego dovoljno.

Finale treće sezone The Good Wife, kad kažem finale mislim posljednje tri epizode, stiže u drugoj polovini mjeseca. Kao specijalni gost najavljen je Matthew Perry, i to kao bad guy. Serija koja je počela kao opasna sapunica tokom druge, a posebno u trećoj sezoni, pridobija i one napornije gledaoce, a do sad su znali i da urade taj najteži posao – završe sezonu sa stilom.

Doda li se popisu Mad Men, čija je peta sezona počela prije 10-ak dana, jasno je da su dva odlična serijska mjeseca pred nama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.