Gordon-Levitt sklapa dogovor za režiju i glumu u `Sandmanu´

Piše: Tena Strahinec

joseph-gordon-levitt

Znalo se da glumac Joseph Gordon-Levitt vreba ulogu Sandmana u nadolazećem filmu, no prema novim informacijama JGL će glumiti, režirati i producirati adaptaciju Gaimanovog stripa. Izjavio je na Twitteru: „Dame i gospodo, iznimno sam počašćen što ću raditi s Davidom Goyerom, Warner Bros. i Neilom Gaimanom na Sandmanu.“ Redateljski debi imao je ove godine filmom Don Jon, a za Sandmana se trenutno traži scenarist.

Sandman je jedan od rijetkih stripova koji su se našli na listi bestsellera New York Timesa i u 100 najboljih štiva Entertainment Weekly 1983.-2008., a njegov je stvaratelj, Neil Gaiman, s vremenom izgradio veliku bazu fanova koja ima velika očekivanja od glumca, kao i od filma. Glavni lik je antropomorfna manifestacija snova (Morpheus, Dream itd.) koji je držan u zatočeništvu 70 godina te pobjegne u moderan svijet kako bi se osvetio i vratio svoje izgubljeno kraljevstvo, a s vremenom karakterno prijeđe iz tragičnog heroja u okrutnog osvetnika.

Gaiman je sumirao radnju: „Kralj snova shvaća da se mora promijeniti ili umrijeti, i donese svoju odluku.“ Sandman je izlazio od siječnja 1989. do ožujka 1996.. Norman Mailer ga je definirao kao „strip za intelektualce“, a Morpheusa je časopis Empire proglasio šestim najvećim likom u stripu. Nije prvi put da se pokušava stvoriti adaptacija Gaimanovog najpoznatijeg stripa, priče s brojnim fantasy i mračnim elementima. Tako izgleda i sam Kralj snova, Morpheus: visok, mršav, blijed, tamne crne kose i – mračan. Ima mnoga imena, a njegov izgled se mijenja ovisno o osobi koja ga vidi. Ovo će biti zanimljivo. Držimo fige da JGL uspije i ne razočara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.