‘Gone Girl’ postao Fincherov financijski najuspješniji film u SAD-u

Piše: tonymelo

gone-girl-DF-01826cc_rgb.jpg

Vjerovali ili ne, Gone Girl najprofitabilniji je film Davida Finchera na tržištu Sjedinjenih Američkih Država. Premda većina ljudi uz njegovo ime automatski asocira filmove Fight Club ili Seven, evo nam još jednog dokaza da profit nimalo ne mari za klasike. Gone Girl do sada je zaradio 127.8 milijuna dolara, a ta brojka i dalje nezaustavljivo raste. Uspjehu filma zasigurno je pridonijela i popularnost istoimenog romana Gillian Flynn.

Odmah iza Gone Girl smjestio se The Curious Case of Benjamin Button s 127.5 milijuna dolara zarade, dok se na trećem mjestu nalazi The Girl with the Dragon Tattoo s 102.5 milijuna dolara. Seven se nalazi na četvrtome i zaradio je 100 milijuna dolara, dok se Fight Club nalazi na devetom mjestu s bijednom zaradom od svega 37 milijuna dolara.

Situacija na svjetskom tržištu malo je drugačija. Gone Girl se trenutno nalazi na trećem mjestu sa zaradom od 254.9 milijuna dolara, dok se ispred njega nalaze Seven s 327.3 milijuna dolara, te The Curious Case of Benjamin Button s 333.9 milijuna dolara zarade. Za usporedbu, Fight Club je na devetome mjestu sa zaradom od 100.8 milijuna dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.