Gomila vijesti s Comic-Cona

Piše: tonymelo

Drugi je dan Comic-Cona iza nas te je vrijeme da napravimo kratki osvrt na najvažnije vijesti, objave i najave.

Krenimo s Marvelom. Na panelu vezanom za serije Agents of S.H.I.E.L.D. i Agent Carter otkriveno je kako će prve četiri epizode potonje režirati stari Marvelovi suradnici. Louis D’Esposido, redatelj kratkog film jednakog imena, režirat će prvu epizodu, dok će Joe i Anthony Russo (Captain America: The Winter Soldier) preuzeti na sebe drugu i treću, a Joe Johnson (Captain America: The First Avenger) trebao bi režirati četvrtu, ako mu raspored to dopusti. Osim toga, otkriveno je kako će se u seriji pojaviti Edwin Jarvis, u stripovima batler Tonyja Starka i jedini čovjek koji je bio član svih Avengers timova, koji će sada preuzeti ulogu batlera Howarda Starka, te kasnije postati Tonyjeva inspiracija za program Jarvis kojeg smo imali priliku čuti u filmovima.

Kada je u pitanju serija Agent of S.H.I.E.L.D. otkriveno je kako će se Lucy Lawless (Xena: Princeza ratnica) pojaviti u ulozi agentice veteranke Isabelle Hartley koja se nikada ne odvaja od svojeg noža. Pridružit će joj se britanski glumac Nick Blood kao plaćenik Lance Hunter kojemu se Coulson obrati za pomoć. Nova opasnost doći će u obliku Reeda Diamonda (Dollhouse) koji je dobio ulogu Hydrinog agenta Daniela Whitehalla poznatijeg kao Kraken. Na konferenciji se pojavio i Patton Oswalt koji je otkrio kako Coulsonu na raspolaganju stoji i superheroina Mockingbird.

No nažalost, nije sve tako bajno. Tužne i ružne vijesti ponovno su vezane uz Ant-Mana. Tri glumca su napustila projekt. Patrick Wilson odlazi zbog problema s rasporedom snimanja, dok su Matt Gerard i Kevin Weisman nakon prerade scenarija iz njega izrezani. Što se tiče Doctora Strangea nismo ništa bliže saznanju tko će ga glumiti. Najnovije glasine govore kako Joaquin Phoenix trenutno pregovara o preuzimanju uloge.

S druge strane DC uzvraća udarac sa serijom Arrow. Glumačkoj postavi pridružit će se Peter Stormare (Prison Break), Devon Aoki (Sin City) i Brandon Routh (Superman Returns). Ispod možete pogledati kratki video koji sažima radnju prve dvije sezone i prikazuje nekoliko scena iz treće sezone.

Osim toga prikazan je i trailer dokumentarca The Death of Superman Lives; What Happened? koji će ispraviti povijesnu nepravdu i otkriti nam zašto nikada nismo vidjeli Nicolasa Cagea kao Supermana. Filmaš Jon Schnepp će nam uz pomoć Tima Burtona i Kevina Smitha ispričati priču o propasti filma koji bi sa sigurnošću postao klasik.

Udaljimo se sada na trenutak od stripova i posvetimo se videoigrama. Na panelu koji je govorio o filmskoj verziji igre Last of Us, otkriveno je kako studio pregovara s Maisie Williams (Arya iz serije Game of Thrones), o preuzimanju uloge mlade Ellie. A kad smo već spomenuli tu iznimno popularnu seriju, ispod ćemo staviti video prikazan na GoT panelu u kojemu možete vidjeti blooperse iz četvrte sezone. Potpuno nevezana zanimljivost koja je proizašla iz Last of Us panela jest ta da Sam Raimi trenutno piše scenarij za Evil Dead TV seriju. Bruce Campbell sigurno će biti involviran u projekt, ali je to jedina trenutno poznata informacija o cijeloj seriji.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.