Godišnje finale Velikog filmskog kviza i after party u Studiju Smijeha

Piše: Sven Mikulec

3

S velikim zadovoljstvom objavljujemo kako ćemo u subotu, 31. siječnja, u zagrebačkom Studiju Smijeha u Vlaškoj ulici održati godišnje finale Velikog filmskog kviza. Mikrofona će se ponovno primiti the one and only Goran Vugrinec Goc, iza pitanja kao i svaki put stoji uži krug FAK-ovaca, a ulaznica će, bez iznenađenja, biti 10 kuna po posjetitelju. Iako će se za glavnu nagradu natjecati dosadašnji pobjednici naših kvizova, sve vas pozivamo da nam se pridružite. Ne samo kako biste uveličali veliki dvoboj izvrsnih ekipa, već i da se sami natječete – kviz je otvoren za sve baš kao i svaki put dosad, a brojne nagrade čekaju nove pobjednike! Kviz će započeti točno u 20.00 sati (nema kašnjenja, finale je!). Nakon kviza, pozivamo vas da nam se pridružite na druženju, šank će ostati još dugo otvoren, a noć će biti još vrlo mlada.

1

U finalu će, u borbi za Cineplexxove godišnje kino karte, snage odmjeriti ekipe Nemoćna gomilica, Danish Scum, Umri muški, Alvin i vjeverice, Los pollos spermanos i Tri muškarca i djeva Do. Sve ostale ekipe natjecat će se za Continentalove kinoulaznice, FAK-ovo FAK-at dobro vino i titulu pobjednika prvog kviza u 2015. godini, titulu s kojom će, nadamo se, početkom iduće godine moći sudjelovati u drugom po redu godišnjem finalu.

Što će vas čekati u subotu u Studiju Smijeha, pitate se?

U kategoriji The Man Who Knew Too Much susrest ćete se s 15 pitanja općeg znanja o filmovima i dodatnih 10 pitanja o serijama. Za svako pitanje imat ćete 30 sekundi, a svaki će točan odgovor nositi po jedan bod.

Kategorija I See Dead People donosi nam sedam fotografija na temelju kojih ćete morati odgonetnuti tražene filmove.

U kategoriji The Sound of Music morat ćete prepoznati sedam filmova na temelju pjesama koje ćemo vam pustiti.

Slična je i kategorija You Talkin’ to Me?, samo što ćemo vam umjesto pjesama pustiti razgovore iz poznatih filmova.

5

U petoj kategoriji, Guess Who’s Coming to Dinner, na temelju pet hintova morat ćete odgonetnuti tri tajanstvene osobe iz filmskog svijeta. Ovisno o tome na kojem hintu pogodite, u ovoj igri možete ostvariti 1-5 bodova.

Najnapetija, finalna kategorija High Noon dijeli se na dva dijela. U „malom finalu“ susrest će se dvije najbolje ekipe koje su izvan konkurencije za titulu apsolutnog godišnjeg pobjednika Velikog filmskog kviza. Svaka će ekipa imati minutu i pol da odgovori točno na što više kratkih pitanja koja će im postavljati voditelj Goc. Nakon ovog dvoboja slijedi „veliko finale“ – dvije najbolje ekipe finalista borit će se na isti način za Cineplexxove godišnje kinoulaznice i titulu godišnjih pobjednika FAK-ova Velikog filmskog kviza.

Uz sve ovo, pripremili smo i kategoriju iznenađenja pod nazivom Silence of the Lambs. Nasumično odabrana ekipa imat će priliku u tri minute pantomimom doći do koliko god je bodova moguće.

2

Sve zainteresirane ekipe molimo da nam se što prije prijave na e-mail info@fak.hr (stavite „prijava za kviz“ u naslov poruke) ili na broj mobitela 091 1179 329. Požurite si rezervirati stol, broj natjecatelja je ograničen! U slučaju da rezervirate mjesto, a ispadne da vaša ekipa ne može prisustvovati, javite se što ranije možete kako bismo vam stigli pronaći zamjenu.

Ljubazno molimo sve finaliste da dođu u istom sastavu kao i obično, tj. da ne uzimaju nikakva dodatna pojačanja samo zato što su ulozi puno veći. Neka natjecanje, kao i dosad, bude fer, zabavno i poučno. Vidimo se u 31.!

2 komentara za “Godišnje finale Velikog filmskog kviza i after party u Studiju Smijeha

Leave a Reply

Your email address will not be published.