Godina (godine?) Ryana Goslinga?

Piše: Vanja

U posljednje vrijeme, čini mi se da, gdje god se okrenem, vidim novi film u kojem glumi ili će glumiti Ryan Gosling, zvijezda „Blue Valentine“-a, „Notebooka“, „Crazy, Stupid, Love“ – etc. Momak je definitivno tražena roba, a 2011.g. pa nadalje je definitivno njegovo doba. Sad – volim li ja njega ili ne, apsolutno je irelevantno – dečka traže, dečko glumi i … neki sline, neki ne i tako to.

Nakon nedavnog hita „Crazy, Stupid, Love“, Gosling je navodno zablistao u nedavno prikazanom i (opet navodno) jednom od očekivanih ovogodišnjih ostvarenja „Drive“, puštenom u promet prije nekih desetak dana u Americi. Ne samo da je zablistao u navedenom projektu redatelja Nicolasa Winding Refna, već mu se sprema slijedeća premijera i to ni prije ni kasnije no za … deset dana. Riječ je o političkoj drami „The Ideas of March“ koju je režirao George Clooney. Impressive, might I add… dva filma u mjesec dana? Ha.

Ako ste mislili da je to sve, varate se. Slijedi redatelj „Zombielanda“, Ruben Fleicher, te uloga u njegovom novom projektu „Gangster Squad“ , epskoj štoriji o (vječnoj) borbi LAPD-a i mafije tamo davnih pedestih, koja je u fazi snimanja u Gradu Anđela.

Mladac Gosling priča o predstojećim projektima gdje će u gangsterskom projektu Sean Penn glumiti Mickeyja Cohena (oooooo….k), a tu su i Josh Brolin, Goivanni Ribisi, Emma Stone, Michale Pena, čak Nick Nolte! Impressive(er) once more!

Kako smatra mlada, već povelika nada holivudskog glumišta (mwahahaha), Fleicher se nekima može činiti neadekvatnim izborom poslije „Zombielanda“ … ali „on je super, tu su svi ti glumci i njihove potrebe, on se s tim dobro snalazi…“ – sic. Vidjeti Goslinga kao Sgt. Jerryja Wootersa ili bilo kakvog law enforcment lika mi je još nepoznanica 😀 pa me interesira kako će se on s tim snaći.

Ako ste misli da je to sve po drugi put, opet se varate. Slijedi ponovna igra s Nicolasom Refnom, za projekt za koji mladi glumac kaže kako ništa čudnije nikad nije pročitao. Radi se o „Only God Forgives“ (oops,  mislim da gangsteri idu poslije Boga… nema veze).

Da… Samo Bog oprašta – Gosling skoro putuje na egzotični Tajland na ponovni susret s Refnom za ovaj film, gdje će se uvezati s ostatkom ekipe – Kristin Scott Thomas, Withaya Pansringarm i Yaya Ying. Gosling ima „Muay Thai“ pripreme i veli „kako su bolne i kako mu se mnogo dopadaju“. Yey.

O samom filmu „Only God Forgives“ ne zna se mnogo, osim da se radi o britanskom gangsteru kojem se zamjerio tajlandski pandan i traži se oko za oko, pasta za zube… Pametni  Gosling ne otkriva mnogo radnje osim da je scenarij za ovaj film nešto najčudnije što je ikad imao priliku pročitati. Ima tu i pravih anđela osvete i svega, ali… o tom – potom.

Only God knows…istina.

 

Jedan komentar za “Godina (godine?) Ryana Goslinga?

  • Marin says:

    Ako se uzme u obzir da je pre “Blue Valentine” iz 2010. glumio u “Lars And The Real Girl” još ‘davne’ 2007. godine, hiperinflacija negovih novih glumačkih ostvarenja nije čudna. Malo arta (BV), malo mainstream dramedije (CSL), malo egzistencijalnog krimića (ODLIČNI “Drive”)… he sure knows how to pick them. Al’ bi bolje bilo da malo uspori.

    I da, ovom prilikom preporučujem triler “Fracture” gdje Gosling odmjerava snage sa Hopkinsom. Solidan film.

Leave a Reply

Your email address will not be published.