Glavna uloga u remakeu ‘Poltergeista’ ide – Samu Rockwellu?

Piše: Vedrana Vlainić

Već smo pisali o remakeu kultnog horrorca Poltergeist i o Rosemarie DeWitt, kojoj je ponuđena glavna ženska uloga. Nove informacije oko ovog projekta sugeriraju da je Sam Rockwell (The Green MileMoonSeven Psychopats) u ranim pregovorima za ulogu oca obitelji koju teroriziraju neprijateljski raspoloženi duhovi.

Režiju potpisuje Gil Kenan, a film prati klasičnu priču o obitelji koja se seli u staru kuću u predgrađu i biva izložena neobjašnjivim paranormalnim pojavama koje im otmu kćer. Scenarist David Lindsay-Abaire, čovjek odgovoran za Oz: The Great and Powerful, planira ubaciti još par likova kao twist na originalnu radnju, primjerice voditelja TV show-a koji iskorištava navodno uklete kuće kako bi natukao publicitet i njegovu bivšu ženu, parapsihologinju na sveučilištu, uz tim medija i „istjerivača duhova“, koji su prisutni i u originalu.

Rijetko koji remake uspije doseći original i mislim da mi nikada neće biti posve jasno zašto ih Hollywood toliko uživa silovati (pogotovo u ovom žanru). Rockwell je izvrstan glumac koji će, ako ga uspiju angažirati, definitivno biti veliki plus ovom projektu, no ovdje se radi o filmu koji je mama i tata svih priča o duhovima od 80-ih na dalje i trebat će ipak malo više od par zvučnih imena da probudi interes šire publike. Možda da ubace negdje Billa Murraya i Dana Aykroyda?

Jedan komentar za “Glavna uloga u remakeu ‘Poltergeista’ ide – Samu Rockwellu?

  • Danijel.82 says:

    Vedrana, ja sam odavno oguglao na hollywoodsko besomučno štancanje remakeova kultnih horora. Subjektivne kritike fanova žanra neće ništa promeniti, ali kad već ne možemo pobediti taj negativni trend, onda mu se pridružimo 😉 Što se tiče Rockwella, slažem se da bi bio pravo pojačanje u ovom projektu, s obzirom da se istakao kao veoma karakteran glumac (Confessions of a Dangerous Mind, Moon, Joshua).

Leave a Reply

Your email address will not be published.