Glasine oko Lexa Luthera i Justice League

Piše: tonymelo

lex

Prošli tjedan vrvio je novim informacijama vezanim uz adaptacije stripovskih junaka na velika platna. Prvo smo saznali da je Gad Gadot odabrana za ulogu Wonder Woman, zatim je došao prvi trailer za Amazing Spider-Man 2 film, a kao šlag na tortu poslužio je tweet Bryana Singera da planira snimiti barem još jedan X-Men film i da će ovog puta glavni negativac biti Apocalypse (En Sabah Nur, prvi mutant). Nakon ovih brojnih službenih informacija, vrijeme je da se posvetimo i onima manje službenima koje se tiču nadolazećeg Batman vs. Superman filma.

U posljednje vrijeme, dva imena su se vezala uz ulogu Lex Luthora. Bryan Cranston i Mark Strong, od kojih se potonji već okušao u nečemu sličnome (glumio je Sinestra u užasnome Green Lanternu). No najnovije glasine govore nam da Snyder i društvo imaju totalno drugačiju viziji. Kako izvještava Thinkmcflythink, na listi glumaca koji bi mogli glumiti najvećeg Supermanovog neprijatelja su – Denzel Washington, Idris Elba i neimenovani afroamerički glumac koji se pojavljuje u Arrow seriji. Pretpostavlja se da se tu misli na Colina Salmona.

Razumljivo je da od ova tri navedena glumca, Denzelovo ime podiže najviše prašine. Čovjek koji već ima Oscara za ulogu negativca, sasvim sigurno se čini kao dobar izbor. Nažalost, kako spomenuta stranica izvještava, vrlo je mala mogućnost da se takav scenarij ostvari, te kola informacija da je poznati glumac već otpisan s liste mogućih kandidata. S druge strane, Idris Elba bi također sasvim sigurno mogao pružiti uvjerljivu predstavu, ali s obzirom da je nedavno objavio sliku sebe u kostimu Green Lanterna, mnogi fanovi, a očigledno i on sam, bi ga rađe vidjeli u ulozi Johna Stewarta u nadolazećem Justice League filmu.

Kad zadnje ime, navodi se Colin Salmon. U usporedbi s ostatkom ekipe na listi, ovaj glumac ipak nema tako bogatu karijeru te nije toliko poznat. Premda to ni u kojem slučaju ne znači da bi bio loš izbor, odabir njega za Lexa Luthera bi značilo da se odustalo od ideje jedinstvenog univerzuma kada je u pitanju DC. Zli jezici bi rekli, možda je tako i bolje s obzirom na glumačku (ne)sposobnost Stephena Amella i totalnog debakla pri odabiru glumca koji bi trebao portretirati Flasha.

Koliko je istine u ovim glasinama, siguran sam saznati ćemo uskoro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.