Gilligan: Intenzivno radim na Saul Goodman spin-offu

Piše: Nikolina Demark

Za većinu tv fanatika, ljeto je onaj zloglasni period u godini kad u svijetu serija vlada jednako teška suša kao u dvorištu ispred kuće. (Osim ako ste spremni srozati se na jako niske trash grane, al’ o tome ćemo nekom drugom prilikom.) Nasreću, ove godine čeka nas ostatak pete sezone remek-djela Breaking Bad – gorkoslatkih osam tjedana kroz koje će se jedna od najboljih serija u povijesti televizije polako privesti kraju.

U međuvremenu nam od autora serije Vincea Gilligana stižu nove vijesti o već najavljenom spin-offu u čijem bi centru bio odvjetnik Saul Goodman, utjelovljenje pojma ‘premazan svim mastima’. Gilligan je, kao i Goodman, ostao u prilično maglovitim vodama i nije obećao ništa konkretno, ali je potvrdio da mu je potencijalni spin-off jedini projekt na kojem trenutno radi. Postoji ideja da se nova serija ostvari kao prequel za Breaking Bad, što bi autorima omogućilo da u priču vrate neke od sjajnih likova koje su odstrijelili s vremenom (SPOILER – Gus! Mike! Tio!). Usto, s obzirom da je Saul najveći comic relief faktor u BB scenariju, Gilligan je spomenuo i da razmišlja hoće li Goodmanovoj sagi pridati komični karakter, skratiti epizode na pola sata i time učiniti seriju pitkom.

E sad, svi ovi planovi dosta ovise i o samom raspletu BB-a. Gilligan je izjavio da će prije samog finala umrijeti još jedan od istaknutijih likova, pa vjerojatno nikog ne bi čudilo da u preostalih osam epizoda i Goodman ode bogu na račun. U tom slučaju, prequel postaje jedina opcija, ali do neke jasnije situacije moramo pričekati još par mjeseci. Ako ste uopće pročitali ovu vijest do kraja, sigurna sam da ste odavno zaokružili 11. 8. na kalendaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.