Gal Gadot je prva filmska Wonder Woman

Piše: Tena Strahinec

Gal-Gadot

DC-jevim fanovima Božić stiže tri tjedna ranije. Napokon smo saznali tko će glumiti Wonder Woman u jednom od trenutno najiščekivanijih filmova Batman vs. Superman – glumica Gal Gadot. Izraelska glumica i model poznata nam je kao Gisele Harabo iz Brzih i žestokih te po nekoliko manjih uloga (Noć i dan, Savršen spoj). Nije na odmet ni spomenuti da je 2004. osvojila titulu Miss Izraela te da je provela dvije godine u IDF-u (Israel Defense Forces) kao instruktorica gimnastike, što će joj uvelike olakšati treninge za ulogu. No, Gadot ipak mora christianbaleati (čitaj: bildati) da postigne izgled Wonder Woman osim ako DC ne krene u nekom drugom smjeru.

Redatelj filma Zack Snyder kaže: „Wonder Woman je jedan od najsnažnijih ženskih likova svih vremena i favorit fanova DC univerzuma. Ne samo da je Gal sjajna glumica, nego ima i onu magičnost koja ju čini savršenom za ulogu. Jedva čekamo da ju gledatelji vide u inkarnaciji ovog omiljenog lika.“ WW će se pojaviti s Benom Affleckom kao Batmanom i Henryjem Cavillom u ulozi Supermana u Batman vs. Superman koji je, podsjećam, još uvijek neslužben i radni naslov filma. Iako je WW odabrana, još uvijek možete pratiti žustre rasprave u vezi savršene glumice za tu ulogu na portalima među komentatorima – tri neprežaljene glumice su Gina Carano (Izdaja), Jaimie Alexander (Thor 1 i 2) i Alexandra Daddario (Percy Jackson 1 i 2).

No, to nije sve. Pojavila se glasina u vezi radnje: Batman je pred mirovinom i, otuđen od Dicka Graysona (Robina), pokušava uspostaviti mir u Gothamu iz svoje špilje uz pomoć divizije dronova. Na Twitteru se javio producent Daniel Alter, zaslužan za glasinu, i komentirao da će „večeras popričati o Doomsdayu u Batman vs Superman“ – ne znamo što to točno znači, niti jesu li te informacije uopće istinite jer Alter nije ni u kakvoj vezi s filmom. Što se samog Doomsdaya tiče, on je svojevrsna sila prirode i negativac koji je, nakon malo rihtanja, postao savršena mašina za ubijanje. Ove informacije su upitne, no „stare“ glasine spominjale su pojavu Lexa Luthora u filmu koji bi, prema ovom scenariju, mogao stvoriti i kontrolirati Doomsdaya, Supermanovu prijetnju. Umirovljeni Batman protiv Luthorovih trikova i Superman u fajtu s Doomsdayem?

Ajmo dalje. Nakon što je pronašao svoju WW, Snyder traži antagonista filma, a jedan od glumaca koji se bore za ulogu je Callan Mulvey koji se pojavio u Zero Dark Thirty i popeo na ljestvici pa ćemo ga gledati u 300: Rise of an Empire i Captain America: The Winter Soldier. Oko samog lika negativca ne znamo detalje i vjerojatno ćemo još malo pričekati dok se ne slegne prašina oko WW. Film stiže 17. srpnja 2015. Što vi kažete na sve ovo?

Jedan komentar za “Gal Gadot je prva filmska Wonder Woman

  • danijel.82 says:

    Callan Mulvey je ipak poznatiji po ulozi buntovnog Bogdana Drazica u nekad veoma popularnoj australijskoj teen-seriji Heartbreak High 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.