Gerard Butler i Vin Diesel kao Kane & Lynch?

Piše: Ana Kundid

kane-and-lynch

Filmska adaptacija video igre Kane & Lynch planirana je još 2007. godine  i iako od tada projekt djeluje tek na mrtvoj točci, svo vrijeme ipak nije bio lišen medijskog prostora.

Prema inicijalnim  prijedlozima ,svojevremeno su pod redateljskim vodstvom Simona Cranea kao Kane & Lynch najavljivane akcijske legende Bruce Willis i Jamie Foxx. Prema najnovijim vijestima,Kanea bi trebao glumiti Gerard Butler, dok je uloga Lyncha ponuđena Vinu Dieselu. Tako je adaptacija možda napokon našla barem jednog od dva naslovna junaka.

Radnja prati bivšeg plaćenika Kanea i šizofrenog manijaka Lyncha koji zajedno bježe iz zatvora kako bi izbjeli smrtne presude. No, vrijeme nije na njihovoj strani i dvojac mora skupiti veću sumu novca za organizaciju 7 koja ih je oslobodila. Lynch proždire tablete za smirenje a Kane putuje po Kubi, Japanu i Los Angelesu u namjeri da spasi svoju ženu i dijete koje organizacija 7 drži kao taoce.

Neodlučni redatelj F. Gary Gray već je nekoliko puta sabotirao i ponovno se vraćao projektu. Ukoliko najava postane službena, Gray i Butler bi nakon Građana Opasnih Namjera iz 2009. ponovno mogli surađivati. Dakle, kako trenutno stoje stvari, Gray se vratio režiranju filma, a scenarij potpisuju Skip Woods i Kyle Ward.

Leave a Reply

Your email address will not be published.