Gandalf se vraća

Piše: Sven Mikulec

Nakon dosta neizvjesnosti, tijekom koje je agent vremešnog engleskog glumca Iana McKellena pregovarao s WB-om, sada je informacija konačno službena – u Hobitu Petera Jacksona lik dobrog starog Gandalfa, na sreću, glumit će isti čovjek kao i u iznimno uspješnoj trilogiji.

Ian McKellen, 71-ogodišnji Britanac koji je, unatoč desetljećima na platnu i kazališnim daskama, široj javnosti postao poznat tek ulogom Magneta u X-Menu (2000.) i, još važnije, čarobnjaka Gandalfa u Gospodaru prstenova, na svojoj je službenoj stranici objavio da je ‘sretan što može reći da 21. veljače počinje snimati u Wellingtonu’.

Isto tako, McKellen je pokušao objasniti zašto su obožavatelji LOTR-a morali toliko dugo sjediti na iglama.

”Dok je moj agent pregovarao, ja sam se cijelo vrijeme pitao je li Gandalf ono što najviše želim raditi, više od nove predstave ili neke nove uloge u filmu. Nastavke nije nužno toliki gušt snimati kao originale.”

”Mogu li odustati od Gandalfa? Bi li ikoga bilo briga da to napravim? Na kraju krajeva, boli li ikoga briga što Michael Gambon nije bio originalni Dumbledore?”

”Nije se radilo o novcu, već o vremenu. Gandalf treba biti na setu sljedećih 18 mjeseci, ali s velikim pauzama kada mogu raditi na drugim projektima.”

Bilo kako bilo, McKellenovim pristankom polako završava okupljanje ekipe za HobitaMartin Freeman (Bilbo), Andy Serkis (Gollum) i Cate Blanchett (Galadriel) već su otprije potpisani, a navodno će se pojaviti i Orlando Bloom (Legolas), Saoirse Ronan (Itaril) i Leonard Nimoy (Smaug).

Leave a Reply

Your email address will not be published.