“Game of Thrones” u Hrvatskoj

Piše: Sven Mikulec

Čini se da se ipak nije radilo o patki – druga sezona uspješne serije Igra prijestolja, po svemu sudeći, djelomično će se snimati i na teritoriju Lijepe Naše, preciznije u Dubrovniku i okolici.

U suradnji studija Embassy Films d.o.o. (Ambasada Film), smještenog u Zagrebu i Dubrovniku, i velikog HBO-a, u rujnu i listopadu ove godine. Od 18. rujna do 13. listopada tako će građani Dubrovnika morati istrpiti svu silu filmskih profesionalaca kao i valjda tisuću statista, a ako nekoga bude zanimalo, lokacije snimanja bit će tvrđave Lovrijenac, Minčeta i Bokar, kao i na otoku Lokrumu i samom ulazu u grad. Osim samog juga Hrvatske, čast ugošćivanja renomirane ekipe imat će još i Sjeverna Irska te Island.

Igra prijestolja inače je prva knjiga serije epic fantasy romana Georga R. R. Martina, poznate pod nazivom Pjesma leda i vatre. Ekranizacija, sastavljena od deset jednosatnih epizoda, primljena je više no dobro, a hoće li jednako uspješnim stazama nastaviti i u drugoj sezoni, tek nam ostaje vidjeti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.