Galifianakis će glumiti Belushija

Piše: Sven Mikulec

Redatelj vrlo uspješnog Mamurluka, Todd Phillips, priprema biografski film o tragičnoj legendi komedije, Johnu Belushiju, i ozbiljno razmišlja da tu ulogu povjeri u ruke Zachu Galifianakisu, debeljuškastom mamurnom junaku kojeg ćemo uskoro gledati s Robertom Downeyjem, Jr. u filmu Due Date.

Na pitanje zašto razmišlja baš o Galifianakisu, Phillips je bio prilično jasan:

”Zato što je to Zach i o njemu razmišljam kod svakog projekta.”

Inače se pričalo da bi uloga mogla pripasti još jednom veseljaku, Sethu Rogenu, ali čini se da se u tom slučaju radi samo o željama publike.

Podsjetimo se, John Belushi ime je stekao svojim radom na Saturday Night Liveu, a glumio je i u nekoliko filmova, od čega su najpoznatiji Animal House i The Blues Brothers, gdje je nastupio uz dobrog prijatelja iz SNL dana, Dana Aykroyda. U ožujku 1982., u dobi od samo 33 godine, Belushi je pronađen mrtav u svom bungalovu u Chateau Marmontu u L.A.-u, a kobnom se pokazala kombinacija kokaina i heroina. Zanimljivo je da su ga tu posljednju večer posjetili prijatelji Robin Williams i Robert De Niro. Njegova prijateljica Cathy Smith, koja je ostala tu noć s njim i kasnije priznala da mu je nenamjerno pripremila smrtonosnu mješavinu droga (poznatu kao speedball), uskoro je osuđena na 15 mjeseci zatvora zbog ubojstva iz nehaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.