Gal Gadot i Lynda Carter komentirale Wonder Woman

Piše: Tena Strahinec

gal-gadot

Iako izraelska glumica i buduća Wonder Woman u sve iščekivanijem filmu pod još uvijek radnim naslovom Batman vs Superman, Gal Gadot, nema puno filmskog iskustva – to ne mora nužno biti loša stvar. Glumica koja će utjeloviti lik Wonder Woman je u zadnje vrijeme postala glavna točka brojnih prepucavanja fanova koji su osudili odluku redatelja Zacka Snydera zbog tjelesne konstitucije mršave Gadot koja, kad i dobije par redova mišića, i dalje nema fizički izgled kakav ima Wonder Woman u stripovima. Glumica je odlučila odgovoriti na kritike intervjuem za izraelski show Good Evening with Guy Pines pa bacite pogled na njene komentare:

Priča se da ste premršavi za ulogu. Wonder Woman ima velike grudi, hoće li se to promijeniti?

Hmm. Predstavljam Wonder Women novog svijeta. Grudi… Svatko ih može kupiti za 9000 šekela (cca 17000kn) i sve je super. Usput, Wonder Woman je Amazonka i, ako pratimo povijest, amazonske žene su ustvari imale samo jednu dojku. Tako da, ako bih se ravnala prema tome… Bilo bi problematično.

Dakle, nećete dobiti malo na težini i početi jesti ugljikohidrate prije nego snimanje počne?

Počinjem zapravo s fizičkim pripremama. Ozbiljan režim treninga – Kung Fu, kickboxing, mačevi, jujitsu, brazilski… Tisuću i jedna stvar… Dobit ću na težini.

Čim smo pročitali tko će glumiti WW istražili smo dostupne podatke iz glumičine biografije pa smo tako saznali za njen posao trenerice u IDF-u (Israel Defense Forces), što znači da Gadot može izdržati opake treninge, brže pamti te ima iskustva sa specifičnim tehnikama borbe i treninzima koji povećavaju mišićnu masu. Svi smo svjedoci drastičnih fizičkih preobražaja, kako glumaca tako i glumica: Christian Bale (Trevor Reznik), Edward Norton (Derek Vinyard), Jared Leto (Mark Chapman), Robert De Niro (Jake La Motta), Nicole Kidman (Virginia Woolf), Hilary Swank (Brandon Teena), Charlize Theron (Aileen Wuornos) itd. Ako vjerujete Snyderu, pružit ćete mu priliku – kako kaže, „u Gadot je prepoznao kvalitetu za koju smatra da dijeli s WW“ i time odlučio zaobići granicu čim veće fizičke sličnosti, iako će Gadot podosta ojačati za ulogu tako da ne znamo kako će izgledati u filmu.

Linda-Carter

Komentiranju se pridružila i bivša televizijska WW Lynda Carter koja je utjelovila amazonsku heroinu u seriji koja je trajala 1975.-1979.: „Više mi je stalo do toga da se njeno prikazivanje nastavi, nego da zadržim svoj dio priče. Nadam se da će se [Gadot] zabaviti.“ Carter je naglasila i da WW nije prosječan superheroj: „Uvijek sam je smatrala figurom koja predstavlja ono što je pravedno. Svi znamo što ne valja s današnjim svijetom pa je možda upravo sad trebamo. […] Možda je tako bolje. Ona neće trebati nositi cijeli film. Nije pod tolikim pritiskom. Želim joj sreću. Jednostavno mi je drago da se opet vraća. Možda će opet dobiti svoju seriju.“ Gadot ima blagoslov bivše amazonske ratnice, a prava pitanja su hoće li biti dovoljno vremena da se razrade sve priče, koliko će uopće vremena imati WW na platnu i kako će biti inkorporirana u priču? Henry Cavill i Amy Adams vraćaju se poznatim ulogama, a Ben Affleck prvi put glumi viteza tame 15. srpnja 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.