„From Up On Poppy Hill“ uskoro i na engleskom jeziku

Piše: Ivan Andrijanić

Studio Ghibli, japanski filmski studio zadužen za animirane filmove, najviše poznat po djelima genijalnog Hayaoa Miyazakia (Spirited Away, Castle in the Sky, Ponyo) 2011. godine izdao je From Up On Poppy Hill, prema Miyazakievom scenariju, a film je režirao autorov sin Goro Miyazaki. Ovih dana iz studija je stigla vijest da bi trebala stići i verzija na engleskom jeziku, a u vokalnoj realizaciji sudjeluju Gillian Anderson, Jamie Lee Curtis, Ron Howard, Beau Bridges, Christina Hendricks te Anton Yelchin i Sarah Borger, koji će dati glasove Umi i Shunu, glavnim junacima ove priče.

Inače, ovo animirano djelo se odvija tokom 60-ih godina prošlog stoljeća u japanskom gradu Yokohami, gdje skupina tinejdžera nastoji spasiti svoj školski klub od propasti, a u cijelu priču je umiješana i romansa između Umi i Shunua…

Gorou Myazakiu to je bio drugi film, nakon debitantskog Tales from Earthsea. Dobio je uglavnom pohvale kritike, a i odlično je prošao među japanskom publikom. Ostaje za vidjeti hoće li biti isti gušt ovo zanimljivo djelo vidjeti i na engleskom govornom jeziku. Datum izlaska te verzije je 15. ožujka sljedeće godine, a dotada nam ostaju pozitivna sjećanja na original.

Leave a Reply

Your email address will not be published.