Frankenweenie

Piše: Deni Zgonjanin

Napokon smo dočekali sinopsis novog remek djela Tima Burtona. Riječ je naravno o Frankenweenie, parodiji klasične priče o Dr. Frankensteinu i njegovoj čudovišnoj kreaciji.

U ovoj će se verziji priča okrenuti na prijateljstvo jednog dječaka Viktora i njegovog psa Sparkyja, koji će tragično uginuti, što će Viktora nagnati da pomoću znanosti svojeg najboljeg prijatelja dovede natrag među žive – uz nekoliko malenih modifikacija naravno… Nakon određenog će vremena Sparky pobjeći i navući bijes seljana na svoja leđa,  što će sve likove naučiti kako neke stvari jednostavno ne treba raditi. Poput oživljavanja mrtvih… Tko bi rekao? Film će se snimati u crno bijeloj stop motion animaciji, koja će se naknadno pretvoriti u 3D, koji će prema riječima producenata cijeli film dići na jednu novu razinu.

Glasove za film će posuditi Burtonovi stari suradnici Winona Ryder (“Beetlejuice” ,“Edward Scissorhands”), Catherine O’Hara (“Beetlejuice”, “The Nightmare Before Christmas”), Martin Short (“Mars Attacks!”) i Martin Landau (“Ed Wood”,” Sleepy Hollow”). Čudno, nema Deppa… U press releasu piše kako je za potrebe filma izrađeno čak 200 lutaka i setova, što obećava nešto posebno… No, nije li svaki Burtonov film poseban?

Leave a Reply

Your email address will not be published.