Frankensteinovo čudovište kakvo još niste vidjeli!

Piše: Terezija Bjelajac

i-frankenstein

Ponekad neke stvari izgledaju super u grafičkim novelama. Ponekad te stvari dobiju stvarno odličnu realizaciju na velikim i malim ekranima, ako im sadržaj to dopušta. A ponekad jednostavno neke stvari treba ostaviti da počivaju na mirisnim papirima grafičkih novela kako bi naša uspomena na dobar strip ostala neokaljana.

Tako nam stiže I, Frankenstein Kevina Greviouxa, jednog od autora Underworlda, scenarista, glumca, bodybuildera i vjerujemo, još mnogo toga. On nas uvodi u priču koja datira dvjesto godina nakon šokantne kreacije doktora Frankensteina, u kojoj ta kreacija, Adam (Aaron Eckhart), još korača svojim zombijskim koracima po planetu Zemlji. Situacija u kojoj se nalazi opisuje rat o kojem ovisi sudbina čovječanstva, a naš glavni junak ima ključ za uništenje kompletne svjetske populacije.

Redatelj, Stuart Beattie, se više držao scenarističkih voda, ali i sad je pripremio scenarij za ovaj, usudim se reći, upitni projekt. Predstavljamo vam tek djelić onoga što nas očekuje, sliku, u kojoj se pored letećih grdosija demona jasno prepoznaju gadgeti vrijedni jednog dobrog japanskog trash filma: ručne sjekire? Ili tako nešto. U svakom slučaju, Marry Shelley se negdje okreće u grobu, a ako ste fan ovakve fikcije, pripremite se za monstruozni 3D doživljaj 24. Siječnja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.