Fox planira adaptaciju Millarovog stripa `Starlight´

Piše: Tena Strahinec

starlight-mark-millar

U studiju Foxa se zahuktava. Nakon što su objavili reboot Fantastične četvorke, plan s X-Men i Wolverine, evo još jedne nove vijesti: adaptirat će strip Starlight autora Marka Millara (Kick-ass 1 i 2), kojem nikad neću oprostiti izjavu da stripovi nisu za cure, i hrvatskog ilustratora Gorana Parlova koji je radio za Bonelli, Vertigo i Marvel. Simon Kinberg će producirati i adaptirati strip, a iako Starlight još nije ugledao svjetlo dana, to neće biti problem. Sjetimo se samo adaptacije stripa Wanted pri kojoj je strip poslužio kao odskočna daska jer film nije pratio izvornu verziju.

Kinberg producira još jedan Millarov projekt – Kindergarten Heroes, radi na proširenju univerzuma X-Men i Fantastičnoj četvorki, a i remakeu Ubojstva u Orijent Expressu. Što se Millara tiče, nekoliko njegovih projekata je nezavršeno i čeka zeleno svjetlo: Nemesis, Superior i The Secret Service koji je prebačen na ožujak 2015., a u glavnoj ulozi ćemo gledati Colina Firtha kao veterana tajne službe koji obučava mladog novaka.

Millar je Starlight opisao kao „Flash Gordon meets The Dark Knight Returns“, a imamo i opis radnje: „Vrti se oko svemirskog junaka koji je spasio svemir prije 35 godina i vratio se na Zemlju, gdje nitko nije vjerovao njegovim fantastičnim pričama. Oženio se, dobio djecu i ostario, no kada se pojavila njegova stara raketa pozvan je u posljednju pustolovinu.“ Space fantasy pustolovine s manje krvi i nasilja nego što smo navikli objavit će se u šest dijelova iduće godine u ožujku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.