Fox otkupio krimi seriju ’Gotham’

Piše: tonymelo

 

gordon-gotham

Nakon Arrowa i The Flasha, dolazi nam još jedna serija smještena u DC-ov svijet superheroja. Warner Bros. je objavio vijest da je u planu snimanje serije koja će pratiti život Jamesa Gordona, načelnika policije koji jedini u Nolanovoj trilogiji nije shvatio tko je Tamni Vitez. S ciljem da skrene pozornost s Marvelove nove serije Agents of S.H.I.E.L.D. koja je jučer imala premijerno prikazivanje, DC polako vadi asove iz rukava u obliku nove serije jednostavnog naziva Gotham. Pravo na prikazivanje je otkupila televizijska kuća FOX.

TV serija će biti inspirirana stripom Gotham Central koji prati živote običnih policajaca i detektiva koji žive i rade u mračnome Batmanovom gradu. Fokusirati će se na početak Gordonove karijere te će prikazati životne priče nekoliko glavnih negativaca Batmanovog univerzuma. Samog Batmana nećemo imati priliku vidjeti u seriji,barem ne u prvoj sezoni. Na scenariju radi kreator Mentalista, Bruno Heller.

Već se neko vrijeme govorkalo o tome da binakon Arrowa i Flasha, trebalo započeti snimanje serije bazirane na stripu Gotham Central.Autor stripa Ed Brubaker (Captain America, Y theLastMan) je u nedavnome intervjuu spomenuo da je čuo glasine o mogućoj adaptaciji. Izjavio je slijedeće:

„Nakon što je snimljena nova Batman trilogija, strip je postao popularniji nego što je bio dok smo ga izdavali. O snimanju Gotham Central serije se pričalo još dok smo radili na stripu. Svima se u Warner Brosu. svidjela ideja. Problem je bio u tome što ih je Chris Nolan, nakon što su snimili Birds of Pray, zamolio da ne rade ništa vezano uz Batmana dok ne završi sa svojom trilogijom. Ako pogledate Birds of Pray, jasno vam je zašto je to učinio.“

S uspjehom Arrowa i najavom The Flash TV serije, DC je već položio kamen temeljac zajedničkog televizijskog univerzuma. Korak naprijed, ako žele konkurirati Marvelu, morati će biti spajanje tog univerzuma s novim Supermanom i ostalim filmovima. Činjenica jest da je Marvel to već učinio, ali je bitno napraviti prvi korak. Ako ništa drugo još uvijek mogu iskoristiti likove kreirane u Arrowu, TheFlashu i Gothamu u planiranome Justice League filmu. U svakom slučaju, Gotham serija će obogatiti postojeći DC univerzum te će nam možda jednoga dana pružiti priliku da novog Batmana vidimo i na malim ekranima.

Što vi mislite o novoj seriji s Gordonom u fokusu radnje? Koji mladi glumac bi mogao biti dostojan Garyja Oldmana?

4 komentara za “Fox otkupio krimi seriju ’Gotham’

Leave a Reply

Your email address will not be published.