Forest Whitaker producira biopic o Richardu Pryoru

Piše: Deni Zgonjanin

Forest Whitaker je najavio da će zajedno sa udovicom Richarda Pryora, Jennifer Pryor producirati biopic o jednom od najboljih i najutjecajnijih komičara u povijesti. Biopic o Pryoru je prvotno mislio realizirati redatelj Bill Condon, prije nekoliko godina, no odustao je od njega kako bi se posvetio režiranju The Twilight Saga: Breaking Dawn.

Whitaker je najavio pisanje scenarija od nule, znači da nije zadovoljan scenarijem koji je koristio Condon, a od tadašnjih favorita za ulogu Pryora, poput Eddieja Murphyja, Damona Wayansa, Eddieja Griffina, Mikea Eppsa i Chrisa Rocka, najveće šanse za dobivanje uloge ima mladi Michael B. Jordan, koji je Whitakera fascinirao svojim nastupom u drami Fruitvale, koju je Whitaker također producirao i pobrao brdo pozitivnih kritika za nju.

Insajderi tvde da su glavni motivi za njegov casting činjenica da s njim film neće zahtijevati ogroman budžet, kao i činjenica da Jordan nema nikakvo uporište u komediji, što bi mu, po nekima, trebalo olakšati pristup ulozi…

Leave a Reply

Your email address will not be published.