Fincherova adaptacija ’Black Hole’ opet u pogonu

Piše: Vedrana Vlainić

black-hole-2

Nakon (ne baš preuspješnog) prvog dijela popularne Millennium trilogije, cijenjeni holivudski redatelj David Fincher jedno je vrijeme ležao prikriven u TV vodama, producirajući i režirajući pojedine epizode odlične serije House of Cards. No, sada se ponovo vraća u igru s adaptacijom još jednog bestsellera – Gone Girl Gilliana Flynna s imenima poput Bena Afflecka, Rosamund Pike, Neila Patricka Harrisa i Tylera Perryja zakačenima za projekt.

U međuvremenu se pojavilo još potencijalnih projekata s kojima bi se Fincher mogao uhvatiti u koštac, budući Gone Girl već lagano ulazi u post-produkciju, a jedan od glavnih kandidata je adaptacija stripa naslova Black Hole. Fincher je već ranije oblijetao oko toga, međutim, odustao je prije nekoliko godina kako bi se usredotočio na svoju verziju Djevojke s tetovažom zmaja.

Za neupućene, Black Hole je serija stripova od 12 nastavaka, radnje smještene sredinom 70ih godina prošlog stoljeća, a bavi se skupinom tinejdžera koji se nađu žrtvama misterizne spolno prenosive bolesti zbog koje počinju razvijati bizarne mutacije. Autor stripa je Charles Burns, koji je za svoj rad osvojio nagradu Harvey. Projekt je bio zapeo nakon što je Fincher odustao, iako je Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman) jedno vrijeme bio zainteresiran.

Dok je Fincher bio u igri, na Black Hole su radile face poput scenarista Rogera Avaryja (Pulp Fiction) i aklamiranog pisca Neila Gaimana, no navodno se Fincherov perfekcionistički odnos prema snimanju nije baš slagao s metodama dvojice pisaca te je to bio jedan od glavnih razloga obustavljanja projekta. Budući se sve čini da je Fincher opet zauzeo redateljsku stolicu, sada se čeka kvalitetan scenarist koji bi ovu tematski i vizualno provokativnu priču adekvatno prenio na velika platna. Budući je i nastavak Girl With the Dragon Tattoo (The Girl Who Played With Fire) u procesu nastanka, vidjet ćemo koliko vremena će proći prije no što budemo u prilici pogledati Bursovu uvrnutu priču o odrastanju.

Jedan komentar za “Fincherova adaptacija ’Black Hole’ opet u pogonu

  • zero_killed says:

    Pa ne bih ja rekao da je Muškarci koji mrze žene bio “ne baš preuspješan”. Film je fantastičan, puno bolje prati radnju knjige od švedske verzije te također bolje dočarava atmosferu. Radnja teče savršeno, nema niti jedne suvišne scene, a sve je začinjeno izvrsnim soundtrackom. Osim toga, film je dobio izvrsne kritike.
    Naravno, možda se tu misli na zaradu od, za jedan blockbuster, svega 230 mil. dolara, ali više se niti ne može očekivati od filma tako mračne tematike koji je usto pun nasilja i golotinje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.