Fincher i “Cleopatra”

Piše: Vanja

Bez obzira što je (ne samo) James Cameron zagrizao za režiju spektakla Cleopatra u kojoj bi (će) glavnu ulogu imala (imati) Angelina Jolie, sama glumica je uprla prstom u Davida Finchera kao poželjnog redatelja (može joj se, očito). Poznata je njena želja da odradi tragičnu kraljicu Egipta, a ni studiji ne žele film bez nje, što jest – jest. Kako je Fincher završio s Girl with the Dragon Tatoo i nije sigurno hoće li se igrati s vatrom, a s njim se ionako ne zna koji će mu i kakav sljedeći projekt biti, vjerojatno razmišlja i o ovoj opciji.

Sony je mudro pikirao Erica Rotha, koji je radio scenarij za The Curious Case of Benjamin Button a koji bi trebao razraditi Kleopatrin na način koji bi zadovoljio Finchera. Uz „gostovanje“ producenta Društvene mreže i Dragon Tattooa Scotta Rudina, glavnu glumicu koja je supruga čestog mu odabira Brada Pitta (a nikad se ne zna hoće li isti i ovdje zaigrati?), nova Cleopatra zbilja zvuči kao koktel od kojeg će se Fincher napiti.

Film je inače za ekrane prilagodio Brian Helgeland (Robin Hood) po knjizi Stacy Schiff „Cleopatra: A Life“, gdje je Cleopatra prikazana i kao mudra političarka i zavodnica. Za Sony je ovo projekt top priorieta, možda čak i najvišeg, jer ga uz jutarnji Starbucks već uspoređuju s novim Gone with the Wind.

Kako veli Scott Rudin, ova će Kleopatra biti sasvim drugačija i potpuno sofisticirana. Mnoge su Kleopatre opisane kao zavodnice, uključujući i Mankieviczevu koju je utjelovila Liz Taylor, no ovo je prva knjiga koju je napisala žena i u kojoj je Cleo all-in-one: bomba, ratnica, političarka.

Odluke su blizu i dosta redatelja trlja ruke, ali samo će ih nekoliko prići blizu a Angie, pak, želi Finchera, a studio želi – Angie.

Matematika?

Leave a Reply

Your email address will not be published.