Financijski najplodniji filmski par u posljednjih pet godina je…

Piše: Sven Mikulec

Kultni Forbes i poznata web stranica Box Office Mojo čitateljstvu su predstavili jednu zanimljivu listu, u kojoj su imenovali financijski najuspješnije filmske parove u posljednjih pet godina.

U obzir nisu došli samo novčani uspjesi njihovih filmskih hitova ili iznos plaća, već i kemija koju su pokazali na ekranu. I dok su Shia “trebaš-se-naviknut’-na-njega” Labeouf i njegova Megan Fox, partnerica iz prvih dvaju Transformersa, na trećem mjestu s ukupnom zaradom od 1,5 milijarde dolara, srebrna medalja otišla je u svjetlucave ruke para koji u zadnje vrijeme iz svake paštete iskače, Pattinsona i Stewartice, čija je kemija na platnu (ili, kako bi neki rekli, nedostatak iste) donijela vrtoglave 2,5 milijarde dolara prihoda. Ali ako su Robbie i Kristy tek vice-prvaci, pa tko se to usudio odnijeti titulu najunosnijih?

U ovom slučaju, drago mi je što mogu reći da su najprofitabilniji filmski par u posljednjih nekoliko godina upravo – Rupert Grint i Emma Watson, koji su svojim izvedbama Rona i Hermione pomogli serijalu da zaradi ogromne 4,2 milijarde dolara. Popis prvih pet parova nadopunili su još i Robert Downey, Jr. i Gwyneth Paltrow (Iron Man), kao i uporan Shia s novom partnericom, meni osobno bezveznom Rosie Huntington-Whiteley.

Kad smo kod Harry Potter vs. Twilight dvoboja, vrijedi spomenuti da je HP serijal dosad na uloženih 1,1 milijardu dolara zaradio ogromnih 7,7, dok su se četiri filma Twilight Sage također pokazala iznimno unosnim poslom, gotovo udeseterostručivši ukupan budžet od 265 milijuna dolara. Kad već nabrajamo suhoparne podatke, dodajmo da je dosad prodano više od 100 milijuna primjeraka knjiga serijala Sumrak, što je, bez ikakve dileme stvarno impresivna brojka, iako je u tom pogledu Meyerica “kratka” za još barem 350 milijuna u odnosu na J. K. Rowling, kao i da je saga prevedena na 37 jezika, dok je serijal o Potteru dosegao brojku od 65 prijevoda.

Samo kažem.

Jedan komentar za “Financijski najplodniji filmski par u posljednjih pet godina je…

  • Danijel.82 says:

    I trebaš da kažeš! Ima filmofila koji vole znati trivie, a moja malenkost je među njima. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.