Filmska poslastica: De Palma i Pacino snimaju “Happy Valley”

Piše: Jelena Androić

Brian De Palma i Al Pacino zajedno će raditi na biografskom filmu o kontroverznom football treneru Joeu Paternu koji je umirovljen nakon što se za “njegove smjene” dogodio seksualni skandal.

Za Pacina se još od rujna zna da je u pregovorima za ulogu Paterna, a Deadline sada javlja i da se De Palma složio uzeti u ruke redateljsku palicu. Drama na kojoj će surađivati zvat će se “Happy Valley”.

Ovaj je glumačko-redateljski par posljednji put i više no uspješno surađivao na “Carlitovom načinu” iz 1993., te deset godina ranije na još jednom kultnom filmu, “Scarface”.

Ono što će sada pretočiti na film je priča o Paternu, koji nikad nije bio umiješan ni u kakve kriminalne aktivnosti, no napustio je svoj posao 2011. godine, nakon 45 godina rada, kada je njegov bivši kolega, trener obrane Jerry Sandusky, optužen a kasnije i osuđen, da je seksualno napastovao dječake, i to u periodu od dugih 15 godina.

Glavni trener, koji je osvojio dva nacionalna prvenstva s Penn State Nittany Lionsima, i koji je ušao u College Football Hall of Fame 2007., bio je optuživan jer nije prijavio Sanduskyja policiji. Ono što uistinu jest propustio učiniti je reagirati na optužbu jednog od članova tima iz 2001. da je Sandusky silovao 10-godišnjeg dječaka. Paterno je tada samo obavijestio svoje nadređene, ne i policiju.

Kad se 2011. pojavila optužnica za Sanduskyja, 85-godišnji Paterno je bio uhićen, što su kasnije popratili i nemiri na ulicama, te je nekoliko mjeseci kasnije umro od raka pluća. Sandusky je pak u dobi od 68 godina osuđen na 60 godina zatvora.

“Happy Valley”, koji je utemeljen na bestseler biografiji Joa Posnanskog, istražuje cijeli Paternov život, ne samo ovu nesretnu epizodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.