Filmska adaptacija `The Last of Us´ strogo će se držati radnje igre

Piše: tonymelo

The-Last-of-Us

Post-apokaliptična akcijska igra The Last of Us dobit će svoju filmsku verziju i bit će to direktna adaptacija priče iz video igre. Drugim riječima rečeno, opet ćemo imati priliku družiti se s Joelom i Ellie, samo ovoga puta u live action izvedbi. Redatelj igre Neil Druckmann zadužen je za pisanje scenarija.

U intervjuu za IGN izjavio je da još uvijek nije siguran kako će priču igre koja izgleda kao HBO serija sažeti u jedan film, ali da se projekt još uvijek nalazi u početnoj fazi i da su tek zagrebli površinu. S odlukom da prati izvornu priču, studio Naughty Dog, kreće u suprotnome smjeru od Ubisofta koji će filmske verzije svojih igara – Assassin’s Creed, Watch Dogs i Far Cry – smjestiti u svijet u kojem se odvijaju igre, ali će ispričati originalne priče novih aktera.

Ukoliko niste upoznati s igrom Last of Us, priča prati djevojčicu Ellie i njezinog zaštitnika Joela na putu kroz opustošenu verziju Sjedinjenih Američkih Država, dvadeset godina nakon izbijanja smrtonosnog virusa koji ljude pretvara u agresivne zombi biljke. Igra je osvojila brojne nagrade, te je tako proglašena igrom godine od strane časopisa Reboot, nakon dodjele BAFTA Game Awards otišla je kući s još pet nagrada uključujući onu za najbolju igru i najbolju priču, a na ovogodišnjoj VGX dodjeli nagrada osvojila je prestižnu titulu najbolje PS3 igre.

Kako to već biva, fanovi već nagađaju tko bi mogao glumiti Joela i Ellie. Glavni su favoriti za mušku ulogu Dylan McDermott i Gerard Butler, dok bi u ulozi mlade djevojke željeli vidjeti Ellen Page, Chloe Grace Moretz ili Maisie Williams. Zanimljivo, u izvornoj je verziji igre Ellie fizički bila iznimno slična glumici Ellen Page, što je dovelo do male kontraverze jer je poznata glumica u to vrijeme posuđivala svoj glas i stas Jodie, glavnoj protagonistici video igre Beyond: Two Souls.

Leave a Reply

Your email address will not be published.