FILMOMANIJA pred vratima!

Piše: Sven Mikulec

Sati polako prolaze, tope se u dane poput leda u pulskoj Areni, a mi smo, dragi čitatelji, sve bliže otvorenju nove Filmomanije na Kaptol Centru.

Šestoj po redu, ovogodišnjoj Filmomaniji pošlo je za rukom okupiti stvarno privlačne naslove, od kojih je teško reći koji trebamo prvi pogledati. Osim pobjednika Cannesa, dugo očekivane Ljubavi Michaela Hanekea, tu je još pregršt kvalitetnih naslova koje je zbilja šteta ne spomenuti.

Od braće Taviani (Cezar mora umrijeti) i Aleksandra Sokurova (Faust), preko Jacquesa Audiarda (Hrđa i kost), Todda Solondza (Tajni adut)Istvana Szaba (Vrata), pa sve do starih nam poznanika Francisa Forda Coppole (Između svjetova), Kena Loacha (Danak anđelima) i Jonathana Demmea (Putovanja Neila Younga), na Gornjem gradu gostuju filmaška imena zbog kojih se isplati potegnuti uzbrdo i odvojiti koju kunu (ili dvadeset pet). Dodajmo i da će fanovi Ralpha Fiennesa doći na svoje – jedan od ponuđenih filmova je i njegov redateljski prvijenac Koriolan.

Cineplexx je objavio i cijene ulaznica koje već možete nabaviti u pretprodaji na blagajnama kina. 25 kuna koštat će vas jedna ulaznica, osim ako se odlučite za kupnju paketa – mali uključuje 6 ulaznica i košta 132 kune (22 kn karta), veliki košta 200, ali vas vodi na deset projekcija (20 kn karta). Cijene zaista pristupačne, pogotovo ako uzmemo u obzir vrlo važnu činjenicu da neke od ovih filmova, kad Filmomanija ugasi svjetla, nećemo moći ni gledati u našim kinima.

Tek toliko da podsjetimo, parking je besplatan u prostranoj garaži Kaptol Centra, pod uvjetom, jasno, da karticu potvrdite na blagajni kina prije ili poslije projekcija. Isto tako, osobno smo se uvjerili u novi izgled preuređenih kino dvorana, kao i u udobnost novih kožnih naslonjača. Pozornica je spremna, čini se, za deset dana čistog filmofilskog užitka.

Kliknite na sliku da vam se poveća program!

 

Jedan komentar za “FILMOMANIJA pred vratima!

Leave a Reply

Your email address will not be published.