FILMINKUBATOR 2011

Piše: Deni Zgonjanin

Nakon uspješno održanih predavanja i radionica tijekom FilmInkubatora 2010. Festival mediteranskog filma Split nastavlja i ove godine sa svojim edukativnim programom u još većem opsegu. Za vrijeme festivala tako će se održati čak četiri radionice, među kojima i ona za razvoj scenarija.

Radionica razvoja scenarija otvorena je za sve mlade scenariste i/ili redatelje koji imaju scenarij za kratkometražni igrani ili dokumentarni film u trajanju do 20 minuta. Tijekom festivala 5 odabranih projekata sudjelovat će u radionici razvoja scenarija koja će ujedno obuhvaćati i “pitching” – predstavljanje projekta u kratkom vremenskom roku.

Polaznike će kroz proces dorade scenarija i pitchinga voditi filmski stručnjaci, a zadnjeg dana festivala, žiri sastavljen od gostiju festivala, proglasit će 2 najbolja scenarija. Nakon završetka FMFS-a, 2 pobjednička projekta će u dogovoru sa autorima, a u produkciji FMFS-a i naših partnera, krenuti u realizaciju s ciljem da do sljedećeg festivala imamo realizirana 2 kratka filma kao rezultat naših radionica.

Posebno napominjemo da će se, ukoliko mladi scenaristi nisu ujedno i redatelji, a u slučaju da njihov projekt bude odabran, u dogovoru s produkcijom FMFS-a zajednički odabrati redatelja filma.

rok: 15.05.2011.
link: www.fmfs.hr
kontakt: filminkubator@fmfs.hr
vrijeme održavanja: 11.06.2011. – 18.06.2011.
mjesto održavanja: Split

Leave a Reply

Your email address will not be published.