Film o Nataschi Kampusch

Piše: Monika Injac

Sjećate li se ove nesretne djevojke koja je bila oteta kada je imala samo deset godina, koju je otmičar Wolfgang Priklop nasumice izabrao za svoju žrtvu i zatočio u maloj sobici pod zemljom? Koja je nakon 8 godina zatočeništa napokon uspjela pobjeći i ugledati svijetlo dana. Upravo se oko nje vrti radnja novo planiranog filma koji nosi radni naslov 3096, jer je to broj dana koje je Natascha Kampusch provela u zatočeništvu prije bijega u 2006. godine.

Scenarij je napisao Bernd Eichinger, glavni pisac koji stoji iza filma “Downfall” koji prikazuje Hitlera u njegovim zadnjim danima života. On temelji svoj scenarij na nekoliko intezivnih razgovora s Nataschom koje je vodio prije svoje smrti u siječnu 2011. Mladu Natašu igrati će 10-godišnja Britanka Amelia Pidgeon, dok će odrasliju verziju prikazivati 29-godišnja Antonia Campbell-Hughes iz Irske, koja je najpoznatija po ulozi u filmu “Bright Star” redateljice Jane Campion. Danski glumac Thul Lindhardt tumačiti će Priklopa.

Snimanje filma počinje u Munchenu u svibnju. Očekuje se da će film biti u kinima početkom sljedećeg proljeća. Stvaraoci filma su rekli kako će film pokriti svaki aspekt priče, od Nataschinog odlaska u školu u dobi od 10 godina do njezinog bijega u 18, i neće bježati od prikazavanja seksualnog nasilja koje je preživjela.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.