FAK JEA, al ovaj put stvarno!

Piše: Vanja

Al Pacinova velika opsesija, “Salome“ Oscara Wildea, očito ide naprijed. Neodoljiv mamac u Pacinoland, u kojem će velika ikona dvadesetog i dvadesetiprvog stoljeća biti „kao nikad dosad“, očito će ponuditi ljubiteljima nenadmašnog glumca ponešto intimniji uvid u njega samoga dok pretače u djelo svoju životnu želju – režiju i scenarij filma te lik kralja Heroda, gdje će Jessica Hastain utjeloviti slavnu Salome (zajedno su već imali izvedbu na daskama u kazalištu Wadsworth u L.A-u, za koji je Jessica pokupila same hvalospjeve –kazalište joj ni inače nije nepoznanica).

U prvom video isječku koji se netom pojavio na stranicama Yahooa, Pacino viče „I’ve got too much to do!” uzbuđen svojom opsesijom u kojoj će pokušati ostvariti ovaj težak combo – i redatelja i glavnog glumca i svega živoga. Nešto između dokumentarca i drame, nemoguće je još ustvrditi sa sigurnošću, „Wilde Salome“ (što je naziv projekta) definitivno zvuči kao nešto što će predstaviti Pacina u ponešto drugačijem svjetlu. Kako i sam glumac veli, odradit će i predstavu i film i dokumentarac no sve u jednom – barem tako se može vidjeti u isječku no ne brinite, ne radi se o tipičnom traileru koji bi spojlao već… ma, čujte, pogledajte pa se uvjerite sami jer su, čini se, ovo njegovi snovi i njegove igre bez granica.

Film koji je režirao a i scenarij napisao veliki Pacino trebao bi ove jeseni imati premijeru na filmskom festivalu u Veneciji, a za dalje – čut će se a bome i vidjeti, nadajmo se. Bio je fantastičan „Merchant of Venice“, a ne vidim razloga zašto se i on ne bi malo zaigrao. Ipak je on – on, jedan i jedini.

Nisam ni znala da takav projekt uopće postoji (sram me bilo) no – to je ipak Pacino tako da – samo daj, care!

Leave a Reply

Your email address will not be published.