Evo i Osijeku jedno kino!

Piše: Deni Zgonjanin

CineStar u Osijeku otvara najveće kino u regiji 24. ožujka – 9 digitalnih dvorana spremno dočekuje posjetitelje!

CineStar Osijek, najveće kino u slavonsko-baranjskoj regiji  svojih 9 digitalnih dvorana otvara u osječkom centru Portanova 24. ožujka. To je sedmi muiltipleks kojeg tvrtka Blitz-CineStar otvara u Hrvatskoj, a prvi na području istočne Hrvatske. Svih 9 dvorana je u potpunosti digitalizirano a čak 5 je opremljeno Real D 3D tehnologijom. Pored za CineStar uobičajenih vrhunskih tehnoloških standarda i potpune komocije posjetitelja, CineStar Osijek donosi i neke apsolutne novosti za ovaj dio Europe, što je postalo tradicija kod otvaranja svakog novog multipleksa CineStar u Hrvatskoj. U Osijeku tako dobivamo prvu Extreme dvoranu u kojoj je već instalirano najveće filmsko platno u Osijeku dimenzija 110 m², na koje će se slika projicirati iz najmodernijeg Barco DP2K-32B projektora koji je zaslužio mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najsvjetliji kino projektor na svijetu. Druga novost su specijalno dizajnirana VIP sjedala koja se nalaze u zadnja dva reda svake dvorane. VIP sjedala su većih dimenzija, izvedena su u koži i osim mjesta za odlaganje pića imaju i mali stolić. U multiplesku Osijek nalazit će se ukupno 172 VIP sjedala.

CineStar Osijek je sedmi multipleks kojeg otvara tvrtka Blitz-CineStar i njime se broj CineStar dvorana u Hrvatskoj penje na 55 , s ukupnim kapacitetom od 10 000 sjedala. CineStar Osijek se nalazi u sklopu Portanova centra koji se prostire na ukupnoj površini od 80 000 četvornih metara, a čija sveukupna investicija iznosi 85 milijuna eura. Portanova je najveći trgovački centar na prostoru između Zagreba, Beograda, Budimpešte i Sarajeva i kao takav je važan ne samo za grad Osijek već i za čitavu regiju.

Za potpuni užitak gledanja filmova multipleksi CineStar osiguravaju komforne klimatizirane dvorane s wall to wall platnima i apsolutno najboljom svjetskom audio vizualnom tehnologijom koja uključuje Barco digitalne projektore, Doremi servere i RealD 3D tehnologiju. Uvođenjem posebnih Stars Club 2X bonus kartica, Studentskih kartica, Ponoćnih i Skrivenih premijera, filmskih matineja, on-line kupnjom ulaznica, ispisom istih kod kuće, te najsuvremenijim RealD 3D naočalama koje uključuju i dječje naočale malih dimenzjia, tvrtka zadovoljava sve vrhunske svjetske standarde u branši. Svaki multipleks funkcionira i kao event i konferencijski centar koji povezanošću video linkovima podržava konferencije do 3000 ljudi.

Blitz-Cinestar je apsolutni lider u ponudi filmskih sadržaja u svojim kinima. Godišnje će se u CineStaru Osijek prikazati 170 novih filmskih naslova, s naglaskom da najveći svjetski hitovi u hrvatska kina dolaze istovremeno kad i u svjetska. Takvu bogatu ponudu u multipleskima Cinestar osigurava suosnivač Blitz-CineStara i vodeći hrvatski filmski distributer, tvrtka Blitz film i video distribucija, koja je ekskluzivni zastupnik najvećih filmskih studija 20th Century Fox, Warner Bros. Pictures International, United International Pictures – UIP (Universal, Paramount, DreamWorks), te surađuje s nezavisnim kompanijama i distributerima kao što su Icon Entertainment, Europa Corp, Lakeshore Entertainment, Morgan Creek International, Summit Entertainment, Pathe Distribution, Studio Canal / Canal-plus i Lionsgate. Blitz Film i video distribucija je ujedno i ekskluzivni video distributer kompanija Sony Pictures Home Entertainment, Paramount Home Entertainment Global, a division of Viacom Global, DreamWorks Animation Home Entertainment LLC i Dreamworks LLC.

Blitz-CineStar će u širenju mreže multipleksa do 2012. otvoriti još pet kina. Prvo će već 14. travnja otvara Cinestar Arena IMAX, treći zagrebački CineStar s 10 dvorana uključujući IMAX i Gold Class, s ukupno1712 sjedala. Sredinom godine otvorit će se još dva multipleksa CineStar,  u Lumini centru u Varaždinu (6 dvorana s 800 sjedala), te u kompleksu Dvori Lapad u Dubroviku ( 3 dvorane, 600 sjedala). Blitz-CineStar planira početak 2012. obilježiti otvaranjem multipleksa u Slavonskom Brodu u Colosseum centru (4 dvorane, 520 sjedala).

Uz postojeće, CineStar Zagreb (13 dvorana s 2940 sjedala), CineStar Novi Zagreb (9 dvorana s 1927 sjedala), CineStar Rijeka (8 dvorana s 1868 sjedala), CineStar Zadar (6 dvorana s 980 sjedala), CineStar Šibenik (5 dvorana s 592 sjedala) i CineStar Split (5 dvorana, 500 sjedala) i Cinestar Osijek (9 dvorana, 1165 sjedala) svi planirani multipleksi činit će nacionalni CineStar lanac od ukupno 11 multipleksa sa 78 dvorana koje sadrže gotovo 15 000 sjedala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.