`Enemy of Man´ traži pomoć preko Kickstartera

Piše: tonymelo

macbeth-sean-bean

Shakespearova djela nepresušni su izvor inspiracije za brojne filmaše i kazalištarce. U Zagrebačkom kazalištu mladih tako ćemo uskoro imati priliku pogledati Hamleta, a kasnije ove godine u kina će doći Cymbeline kojeg će režirati Michael Almereyda, dok se u 2015. možemo veseliti filmu Macbeth s Michaelom Fassbenderom i Marion Cotillard u glavnim ulogama. No to nije jedina verzija Macbetha na kojoj se trenutno radi. Niskobudžetna adaptacija na kojoj radi Vincent Regan, prije nekoliko dana je pronašla svoj put do Kickstartera.

Glumcu Reganu koji do sada iza sebe ima filmove poput 300, Troy i BBC seriju Shakespeare Re-Told, ovo će biti prvi redateljski pokušaj. Unatoč svom neiskustvu, uspio je privući prilično zanimljivu postavu glumaca. Tako će Macbetha glumiti Sean Bean, kralja Duncana njegov kolega iz serije Game of ThronesCharles Dance, dok će ostatak glumačke postave sačinjavati Rupert Grint (Harry Potter), James D’Arcy (Cloud Atlas), Jason Flemyng (X-Men: First Class) i Neil Maskell (Kill List). Još uvijek nije otkriveno tko će portretirati Lady Macbeth.

Regan od svojih fanova i svih dobrih ljudi kojima se ideja svidi,  traži iznos od 250 tisuća dolara kako bi mogao pokriti troškove pred-produkcije. Kampanja traje još petnaest dana, a trenutno je skupljeno 123 tisuća dolara tako da postoji velika vjerojatnost da će uspjeti prikupiti traženi iznos. Projekt možete poduprijeti klikom na ovaj link, a ispod možete pogledati video u kojemu redatelj traži vaše donacije, kao i neke već snimljene scene iz filma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.