Emir Kusturica snima film o patuljcima

Piše: Deni Zgonjanin

Redatelj Emir Kusturica je u nedavnom intervjuu za Romski tjednik najavio snimanje novog filma, totalno drukčijeg od svega što je snimio dosad. Radni naziv filma je “Što nam bi brate patuljasti?”, a radnja se odvija za vrijeme rata 90-ih, u selu koje nastanjuju patuljci. Pola sela čine Hrvati, a drugu polovicu Srbi, među kojima izbije sukob koji selo pretvori  u ratnu zonu. No srećom pored sela prođe grupa Roma te iskoristi nepažnju patuljaka i ukrade im sav bakar iz sela. I nekoliko mladih patuljaka, da im ukrase dvorište kad se napokon skrase negdje. Patuljke to razljuti pa odluče zaboraviti na svoje različitosti i udružiti se u lovu na Rome.

Na pitanje novinarke otkud mu ideja za priču, Kusturica je iznenađujuće izjavio da to nije fikcija, već je priča bazirana na istinitim događajima. Redatelj je navodno osobno posjetio to selo i razgovarao sa stanovnicima, koji su pristali na snimanje filma o tome, ali jedino pod uvjetom da nikome ne kaže gdje se njihovo selo ustvari nalazi. Štoviše, stanovnici sela će sami sebe i glumiti.

A novce za film je dao Kusturičin dobar prijatelj, Johnny Depp. Njega je priča jako dirnula te trenutno pregovar oko posvajanja nekoliko patuljaka iz sela. Šuška se da je i Angelina Jolie zainteresirana za posvajanje nekoliko patuljaka, no oni to odbijaju jer mrze Tomb Raider serijal. Snimanje filma bi trebalo početi ovog ljeta…

3 komentara za “Emir Kusturica snima film o patuljcima

Leave a Reply

Your email address will not be published.