Elton John producira film o sebi

Piše: Vedrana Vlainić

Čemu čekati da umreš pa da netko iskasapi tvoju životnu priču? Najbolje lijepo producirati vlastitu biografiju i pobrinuti se da svi detalji „štimaju“. Elton John će (točnije, njegova produkcijska kuća Rocket Pictures), tako, producirati Rocketman – posve netipičan (ako je Eltonu vjerovati) film o životu slavnog glazbenika, koji ima svojim izlaskom pratiti njegov posljednji album The Union i aktualnu svjetku turneju. John tvrdi da ne želi raditi klasičnu biografiju, već da će njegov film biti fantasy/musical spektakl u stilu Moulin Rougea. Počevši od njegovih ranih dana kao glazbenog čuda od djeteta, puta do slave i popularnosti, preko prijateljstva s pokojnom princezom Dianom, humanitarnog rada, a dotaći će i neka mračnija razdoblja njegovog života poput ovisnosti o alkoholu i kokainu. Svi ključni trenuci njegova života popraćeni su njegovim hitovima i bit će u obliku koreografiranih sekvenci. U svakom slučaju, ima tu dosta materijala za odličan film, ali bit će zanimljivo vidjeti kakve će cenzure John provesti, odnosno, koje dijelove života će uključiti, a koje će ipak odlučiti izbaciti.

Režiju je preuzeo Cameron Crowe, a pisanja scenarija se prihvatio Lee Hall, koji je već surađivao na hit-mjuziklu Billy Elliot. Casting još nije krenuo, ali svakako se očekuju zanimljiva lica na audiciji za glavnu ulogu.

Iz produkcijske kuće najavljuju potpuno drukčiju biografiju od onih na koje smo navikli, „hipervizualnu i jedinstvenu kao i Elton sâm“.

A, što da se kaže, Eltone, nisi ni prvi ni zadnji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.