Ekranizacija The Stand

Piše: Deni Zgonjanin

Stephen King je oduvijek bio pisac čija su djela bila pogodna za ekranizaciju. Krasi ge jedinstveni talent da piše knjige koje su izrazito kvalitetno napisane i razrađene, a bazirane na strašno filmičnim baznim idejama što mu je donijelo poveću količinu novaca. A donosit će mu i dalje sudeći po planovima filmskih studija.

Osim Dark Towera koji bi uskoro trebao početi sa produkcijom, u planu je ekranizacija još jednog njegovog romana. Riječ je epskom post apokaliptičnom djelu The Stand, čija se radnja vrti oko nekoliko ljudi koji su uspjeli preživjeti napad biološkim oružjem pod imenom Captain Trips, koji se polako grupiraju i biraju strane za finalnu bitku u Las Vegasu. Knjiga je već jednom ekranizirana 1994., u obliku mini serije sa Garyjem Siniseom u glavnoj ulozi.

Prema riječima čelnika studija, producenti će idući tjedan sjesti s nekolicinom scenarista i redatelja da vide na koji bi način bilo najbolje pristupiti materijalu. Ovakav je stav za pohvalu zato jer znači da se projekt neće raditi na brzinu s ciljem zarađivanja što više novaca na box officeu, nego će se na projektu raditi kvalitetno kroz duži period sa ciljem zarađivanja što više novaca na box officeu… FAK jea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.